Cozonac cu crema de cacao

de simona72 in Dulciuri, 18 Mar 2013 | 3086 vizualizari

 

Sambata am fost in vizita la socrii si ca sa nu merg cu mana goala am pus repede de un aluat si am facut 2 cozonaci nu prea mari si nu prea costisitori... Avind in vedere ca socrul meu este diabetic cozonacul nu este f dulce, asa ca voi puteti sa puneti mai mult zahar...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 2-3 linguri smantina
  • 2 lingurite unt
  • o lingurita sare
  • 3-4 linguri zahar
  • jumatate cub de drojdie proaspata

pt umplut:

  • jumatate pachet de unt
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri pline de zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • pt decor:
  • 1 ou
  • o lingura zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu crema de cacao:

Facem un aluat dospit de cozonac din toate ingredientele mai sus mentionate sau faceti alautul la masina de paine asa cum l-am facut eu. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut. Intre timp pregatim umplutura: frecam untul cu zaharul, cacaoa si vanilia ,pina cind acestea s-au incorporat bine. Din aluatul obtinut faceti doi cozonaci mai mici,depinde ce tavi aveti, s-au unul mai mare. Am impartit aluatul in doua, am intins o foaie si am uns-o cu crema de cacao, am rulat-o si am pus-o in tava de cozonac tapetata cu unt si faina.

Am procedat la fel si cu celalalt cozonac, i-am mai lasat la crescut inca jumatate de ora, i-am uns cu ou batut si am presarat zahar brut.

I-am dat la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonacei cu rahat, mac si nuca de cocos