Cozonac cu crema de cacao

de simona72 in Dulciuri, 18 Mar 2013 | 1486 vizualizari

 

Sambata am fost in vizita la socrii si ca sa nu merg cu mana goala am pus repede de un aluat si am facut 2 cozonaci nu prea mari si nu prea costisitori... Avind in vedere ca socrul meu este diabetic cozonacul nu este f dulce, asa ca voi puteti sa puneti mai mult zahar...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 3 galbenusuri
  • 250 ml lapte
  • 2-3 linguri smantina
  • 2 lingurite unt
  • o lingurita sare
  • 3-4 linguri zahar
  • jumatate cub de drojdie proaspata

pt umplut:

  • jumatate pachet de unt
  • 4 linguri cacao
  • 4 linguri pline de zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • pt decor:
  • 1 ou
  • o lingura zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu crema de cacao:

Facem un aluat dospit de cozonac din toate ingredientele mai sus mentionate sau faceti alautul la masina de paine asa cum l-am facut eu. Lasam aluatul sa creasca la loc caldut. Intre timp pregatim umplutura: frecam untul cu zaharul, cacaoa si vanilia ,pina cind acestea s-au incorporat bine. Din aluatul obtinut faceti doi cozonaci mai mici,depinde ce tavi aveti, s-au unul mai mare. Am impartit aluatul in doua, am intins o foaie si am uns-o cu crema de cacao, am rulat-o si am pus-o in tava de cozonac tapetata cu unt si faina.


Am procedat la fel si cu celalalt cozonac, i-am mai lasat la crescut inca jumatate de ora, i-am uns cu ou batut si am presarat zahar brut.


I-am dat la cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu crema de cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Lau 1

18.03.2013, 21:47

Sim0na 1

19.03.2013, 11:29

frumos arata

simona72 1

19.03.2013, 11:39

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

12270 puncte

oanapl

11200 puncte

Lau

Lau 9

10910 puncte

Valclaudia

8020 puncte

 merisor

7770 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Evantai de vinete

de oanapl 5

ieri la 23:32

Prajitura rasturnata cu visine

de oanapl 5

ieri la 23:26

Desert papanasi fierti

de RODIMUR 3

ieri la 21:32

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu nuca si rahat