Budinca de orez cu lapte

de AndrutzaP in Dulciuri, 20 Mar 2016 | 3145 vizualizari

 

Buna. Mi-am facut curaj si m-am decis: este timpul sa postez prima mea reteta. Inca nu ma pot ordona sa fac si poze in timp ce gatesc ( sunt cam dezordonata in bucatarie) asa ca, sper sa se preteze pozele pe care le-am facut. Mai jos va prezint o reteta pe care astazi am facut-o pentru prima data. Eu sunt tot timpul la dieta, deci nu am mancat, dar iubitul meu a spus ca este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 g orez
  • 750 ml lapte
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • visine din dulceata
  • unt si pesmet pentru tapetat tava
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu lapte:

Se pune la fiert orezul cu laptele ( la fel cum se face si orezul cu lapte clasic). Dupa 10 minute se adauga pliculetul de zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Se lasat sa fiarba pana cand orezul a fiert si a incorporat tot laptele.

In paralel, se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar ( 2 linguri) pana se formeaza o crema. Albusurile se bat spuma tare cu celelalte 2 linguri de zahar.

Cand s-a fiert orezul, se da la o parte de pe foc si se racoreste cateva minute. Galbenusurile si albusurile se incorporeaza, pe rand, in orez amestecand cu grija sa se formeze o budinca uniforma. Budinca astfel creata se pune in tava de cuptor tapetata cu unt si pesmet.  Pe deasupra se pun visine din dulceata sau scortisoara.

Se coace 25 min la 180 grade si alte 10 min la 150 grade.

Budinca se scoate din cuptor si se portioneaza dupa preferinta. Se serveste pudrata cu zahar pudra sau cu cateva lingurite de dulceata.

TIPS-URI

1

asigurati-va ca orezul este fiert bine inainte de a-l lua de pe foc, altfel budinca va fi sfaramacioasa, nu se va lega cum trebuie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu lapte