Cozonac cu nuca

de Lavinia in Prajituri, 18 Noi 2012 | 4283 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 450 ml lapte caldut
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde(1 kg)

Umplutura:

  • 600 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri

Pt uns:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri lapte

Ingredientele sunt pentru 2 cozonaci!

Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Pentru inceput facem o maia din :

drojdie

3-4 linguri lapte caldut(nu fierbinte)

2 lingurite zahar

2 lingurite faina

Lasam sa dospeasca 15 min.

Intr`un vas mare cernem faina,adaugam pe rand zaharul,vanilia,coaja de lamaie si portocala,1 lingurita de sare ,laptele caldut si untul topit(sa nu fie fierbinte).

Framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(eu il framant si 20 de min).

Il lasam la loc caldut timp de 45-60 de min pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem foi destul de subtiri(0.5 cm grosime)

Pentru umplutura batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul,adaugam nuca macinata si cacaua si omogenizam bine.

Ungem fiecare foaie cu umplutura de nuci ,rulam strans cozonacii si ii punem in tavi tapetate cu folie/hartie de copt.

Ii mai lasam sa dospeasca in tava inca 30 de min dupa care ii ungem cu galbenus de ou si lapte si ii dam la cuptor pentru cel putin 1 ora.



Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare, cu nuca si finetti