COZONAC CU NUCĂ, CACAO, CARAMEL ȘI NUCĂ DE COCOS

de Panacris in Dulciuri, 16 Ian 2016 | 5183 vizualizari

 

Am pornit de la rețetă postată de Bertoni D Albert, https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1673415792927408&set=a.1375494336052890.1073741828.100007770091396&type=3&theater&notif_t=like, apoi am trecut în revistă mai multe articole despre faptul că aluatul pentru cozonac, se prepară în două zile și anume se frământă aluatul după-amiaza, apoi se lasă la dospit la rece până a doua zi, http://www.adihadean.ro/2015/01/cozonac-impleticit/, așa că am probat și eu varianta aceasta,doarece deja se făcuse târziu, ca să mai stau după el l-a dospit la cald și apoi la copt.

 

INGREDIENTE

  • făină albă de grâu 500 g,
  • drojdie uscată 1 plic,
  • zahăr tos 150 g,
  • lapte grăsime 3%, 150 ml,
  • ulei de rapiță 50 ml,
  • ouă 2 bucăți,
  • coaja de lămâie și portocală,
  • esenţă de rom 1 lingură,
  • cacao neagră 50 g,
  • nucă măcinată 250 g,
  • sare iodată 1 praf,
  • caramel preparat în casă cca. 50 g,
  • nucă de cocos 100 g
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA COZONAC CU NUCĂ, CACAO, CARAMEL ȘI NUCĂ DE COCOS:

 

Într-un vas încăpător se cerne făina de 2 ori, este sfatul lui Bertoni D Albert, ca să iasă mai pufos cozonacul. În laptele călduț se adaugă, drojdia uscată, zahărul, gălbenușurile amestecate bine, praful de sare, coaja de portocală, lămâie se amestecă până se înglobează toate ingredientele. Crema obținută se adaugă peste făină și se începe frământarea. Recunosc că l-am pus la treabă pe Thor, mixer-ul planetar, după ce s-au înglobat toate ingredientele și s-a obținut un aluat ușor lipicios se adaugă uleiul și se mai frământă până se obține un aluat elastic.

Se lasă aluatul la rece, atenție într-un vas mai mare, acoperit până a doua zi, sau cel puțin 3 ore la frigider.

A doua zi se scoate aluatul de la rece, se răstoarnă pe masa de lucru, se împarte în două bile, care apoi se întind și se umplu cu diferite umpluturi.

Pentru umplutura cu nucă, se bat albușurile rămase de la aluat, se adaugă esență de rom.

Prima foaie se unge cu caramel preparat în casă, rețeta o găsiți aici: http://panacris.blogspot.ro/2016/01/caramel-preparat-in-casa.html, apoi se nuca de cocos, apoi se rulează.

Pe a doua foaie se întinde crema de nuca și se presară pudra de cacao, ce apoi se rulează. Cele două rulouri obținute, se împletesc, apoi se așează în tava de cozonac tapetată cu foaie de pergament și se mai lasă la crescut cca. 30 de minute, tot la rece.

 

Se unge cozonacul cu ou bătut, apoi se presară zahăr vanilinat, se mai lasă la dospit, apoi se pune la copt, în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "COZONAC CU NUCĂ, CACAO, CARAMEL ȘI NUCĂ DE COCOS" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Negressa "