Cozonac cu nuca, mac si rahat

de cristina1985 in Prajituri, 27 Sep 2014 | 3460 vizualizari

 

Ies patru cozonaci (2 cu rahat).Raman 2 albusuri.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg faina
  • 250 gr zahar +200 gr
  • 6 oua+1 galbenus(pentru uns )
  • 175 ml ulei
  • 400 ml lapte+3 lg
  • 60 gr drojdie
  • sare
  • coaja de la 2 lamai si 2 portocale
  • esenta vanilie, esenta rom
  • 1 kg rahat
  • 250 gr mac macinat
  • 300 gr nuca
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca, mac si rahat:

Se face maiaua:se fierbe laptele (tot) cu 250 gr zahar.Cand se topeste zaharul se lasa la racit. Cand e caldut se adauga drojdia. Se pun galbenusurile , uleiul caldut , sare , coaja de la lamai si portocale si faina , pe rand.Se framanta pana devine elastic (1 ora).Se lasa la cald aluatul, cu prosop peste, timp de 2 ore.


Albusurile(4) se bat spuma si se amesteca cu zaharul (200 gr).Se mixeaza , dupa care se imparte in 2. Jumatate se amesteca cu nuca macinata , jumatate cu mac macinat.


Din 4 cozonaci, 2 ies cu rahat,1 cu nuca ,1 cu mac.


Se pun in formele unse si tapetate cu faina si se mai lasa la crescut 2 ore si jumatate.Se ung cu galbenus de ou sau cu cele 2 albusuri ramase.


La cuptor cozonacii (2-atat incap) se tin 1 ora si jumatate, deci 4 in 3 ore.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca, mac si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

27.09.2014, 23:14

bun bun

merisor 1

28.09.2014, 08:35

Ce frumosi sunt!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort diplomat cu iaurt si ananas
  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de fasole boabe cu afumătură

de RODIMUR 5

ieri la 22:24

Salata completa

ieri la 20:00

Salată cu quinoa, avocado si grapefruit

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Cozonac floare, cu nuca si finetti