Cozonac cu nuca si cacao

de susu in Dulciuri, 7 Apr 2010 | 3630 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Aluat:  
  • 1kg faina
  • 50gr drojdie proaspata
  • 300 gr zahar
  • 500ml lapte (se mai pot adauga 2-3 linguri daca aluatul este prea vartos)
  • 200gr unt topit
  • 5 oua
  • 1 lingurita rasa de sare
  • arome: coaja rasa de lamaie, coaja rasa de portocala, esenta de rom, vanilie, o mana de stafide
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • 200 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar
  • rom
  • cacao  
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Pentru o reusita a cozonacului este bine ca toate ingredientele (mai putin laptele) sa fie tinute la temperatura camerei de seara pana a doua zi. Se cerne faina de doua ori, se incalzeste laptele putin si se amesteca cu zaharul si vanilia. Se face maiaua din drojdie, o lingura de faina luata din kilogramul de faina cantarit si cateva linguri de lapte caldut dar nu fierbinte pentru ca nu va mai creste cozonacul.Se amesteca putin si se lasa acoperita la loc cald pentru 15 minute. Peste galbenusuri se presara putina sare si zahar si se lasa cateva minute apoi se freaca impreuna cu razatura de portocale si lamaie. Se pune intr-un castron mai mare restul de faina (acel kg fara 1 lingura folosita pentru maia), se adauga in mijloc maiaua, restul de lapte caldut nu fierbinte, stafidele si galbenusurile frecate si esentele. Se framanta aluatul, cate putin, cu mainile incalzite, aducand faina de pe marginile castronului. Pe masura ce se va lega aluatul luam cu mana si incorporam din untul caldut fara a-l adauga pe tot deodata. Se framanta aluatul vreo 60 minute. Se acopera castronul cu un servet curat de bucatarie si se tine la loc cald si ferit de current pentru o ora si jumatate. Dupa ce a crescut frumos si si-a dublat marimea se modeleaza aluatul. Se intinde o foaie pe o pelicula fina de ulei. Albusurile ramase se bat spuma si se unge foaia apoi se pune umplutura de cacaoa si nuca. Se ruleaza, se pune cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crescut inca 40 minute. Apoi se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte pentru a le da o fata frumoasa si se presara zahar. Se coace la 180 grade circa 40-45 minute. Se face testul cu scobitoarea.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Teo 1

07.04.2010, 21:45

frumos de tot , Susu!

ramo_cata 1

07.04.2010, 22:15

bravooo..ce masa frumoasa

nadina73 1

07.04.2010, 22:18

super masa aratanjata felicitari

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

Ciorba de dovlecei, cu zdrente de oua

de RODIMUR 5

ieri la 19:19

Compot asortat de sezon

de RODIMUR 5

ieri la 17:50

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu nuci si caramel