Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha

de aziz in Dulciuri, 3 Apr 2011 | 3829 vizualizari

 

Nici nu va inchipuiti ce bunatate au iesit eu am facut 2 mini cozonacei pt cosuletul cadou de Paste ,excelent!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 550 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de portocala

umplutura:

  • 200gr nuca macinata
  • 50 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • o lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • lapte cit sa inmuiem nuca
  • ciolata nuttela
  • pt uns:un ou+2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar si putina apa pt uns la scos din cuptor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha:

In primul rind punem toate ingredientele intr-un loc calduros ,pina ajung toate la aceeasi temperatura.


Totul trebuie sa fie caldut. Se face o gaura in mijlocul fainii, turnam drojdia amestecata in prealabil cu o lingura de zahar si putin lapte cald,invirtim in mijlocul fainii luind usor de pe margini pina obtinem maiaua, adica un amestec de consistenta smantinii.


Acoperim castronul si-l lasam la crescut 20 minute . batem ouale intre timp, laptele il incalzim si topim zaharul in el.


Untul il incalzim la microunde . scoatem apoi maiaua si adaugam ouale , laptele, sarea si coaja de portocala si framantam


Adaugam apoi untul. o sa obtinem un aluat moale pe care il lasam la crescut acoperit intr-un loc ferit de curent si calduros.


Nuca se amesteca cu cacaua , zaharul si esenta de rom +scortisoara apoi cu laptele cald.


La mine acasa mama mea punea si un albus de ou.


Dupa ce aluatul a crescut, asta insemnind dupa vreo ora asa+-10 min :)), infainam suprafata pe care vom face cozonacul si cornurile ,intindem foaie, umplem cu nuca .


Tava se tine la cuptor in prealabil, se unge cu unt si se presara faina .


Punem in tava si lasam la crescut pina isi dubleaza volumul.


Inainte de a da in cuptor ungem cozonacul si cornurile cu ou batut cu o lingura de lapte,cuptorul la 180 grade ,lasam pina se rumenesc apoi scoatem afara si ungem cu apa cu zahar si acoperim.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mena29 1

07.04.2011, 09:02


Felicitari mamicuta harnicuta!

aziz 1

07.04.2011, 11:58

merci draga ,ce importanta ma simt

Miha 1

07.04.2011, 12:19

Dai si tu o cafea la schimb? ))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34