Fursecuri cu branza, ciocolata si stafide

de ancutsa in Dulciuri, 19 Oct 2016 | 527 vizualizari

 

Am pregatit aceste fursecuri cu branza, ciocolata si stafide numai bune pentru a aduce un zambet pe buze celor dragi in aceste zile mohorate de toamna. :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 5 linguri (cu varf) faina;
  • un praf de copt;
  • 2 lingurite zahar vanilat;
  • 1 cescuta ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • 2 lingurite cacao;
  • pentru decor:
  • putina ciocolata cu lapte;
  • crema de branza sau branza dulce proaspata;
  • stafide;
  • dulceata preferata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu branza, ciocolata si stafide:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge.


O parte din compozitia obtinuta se toarna intr-un castron si se amesteca bine cu 2 lingurite de cacao.


Se toarna din compozitia alba in forme de copt din cele pentru mini-briose. Se picura si din compozitia neagra, desenand modele cat mai dragute pentru copii, se decoreaza dupa gust si imaginatie. Eu am decorat unele cu ciocolata cu lapte rupta in bucatele mici, stafide si crema de branza (sau branza dulce proaspata daca aveti) si cateva cu crema de branza si dulceata de capsuni.


Se da tava la cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute. Eu am obtinut 3 tavi cu astfel de fursecuri.



Timp total: aprox 1h 10min


Portii: 3 tavi :)


Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/fursecuri-cu-branza-ciocolata-si-stafide.html



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu branza, ciocolata si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

noiinbucatarie 1

20.10.2016, 21:34

dantes 1

21.10.2016, 08:56

Delicioase!

ancutsa 1

21.10.2016, 15:29

Rahela,

Domnule Dante, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Melci cu branza si mac