Fursecuri cu branza, ciocolata si stafide

de Ancutsa in Dulciuri, 19 Oct 2016 | 735 vizualizari

 

Am pregatit aceste fursecuri cu branza, ciocolata si stafide numai bune pentru a aduce un zambet pe buze celor dragi in aceste zile mohorate de toamna. :)

 

INGREDIENTE

  • 5 oua;
  • 5 linguri zahar;
  • 1 lingura zeama de lamaie;
  • 5 linguri (cu varf) faina;
  • un praf de copt;
  • 2 lingurite zahar vanilat;
  • 1 cescuta ulei;
  • un varf lingurita sare;
  • 2 lingurite cacao;
  • pentru decor:
  • putina ciocolata cu lapte;
  • crema de branza sau branza dulce proaspata;
  • stafide;
  • dulceata preferata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu branza, ciocolata si stafide:

Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zeama de lamaie si zaharul, zaharul vanilat si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, praful de copt, faina si amestecam bine. Se obtine un aluat moale, care curge.


O parte din compozitia obtinuta se toarna intr-un castron si se amesteca bine cu 2 lingurite de cacao.


Se toarna din compozitia alba in forme de copt din cele pentru mini-briose. Se picura si din compozitia neagra, desenand modele cat mai dragute pentru copii, se decoreaza dupa gust si imaginatie. Eu am decorat unele cu ciocolata cu lapte rupta in bucatele mici, stafide si crema de branza (sau branza dulce proaspata daca aveti) si cateva cu crema de branza si dulceata de capsuni.


Se da tava la cuptor, la foc mediu, 15-20 de minute. Eu am obtinut 3 tavi cu astfel de fursecuri.



Timp total: aprox 1h 10min


Portii: 3 tavi :)


Pofta Buna!



Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/fursecuri-cu-branza-ciocolata-si-stafide.html



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu branza, ciocolata si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rahela Velicu 1

20.10.2016, 21:34

dantes 1

21.10.2016, 08:56

Delicioase!

Ancutsa 1

21.10.2016, 15:29

Rahela,

Domnule Dante, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chec cu stafide si scortisoara