Cozonac cu nuca si rahat

de MIMI in Prajituri, 29 Dec 2009 | 11391 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 350 gr zahar
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lapte
  • 1 kg faina
  • 150 ulei
  • coaja rasa lamaie
  • esenta de rom
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si rahat:

Se freaca ce trei oua intregi cu zaharul si drojdia,dupa care punem laptele caldut.Se amesteca totul bine apoi se presara putina faina deasupra si se pune un prosop si se lasa la temperatura camerei 12 ore.Intre timp se pregateste nuca cu cacao si rahat.A doua zi se pune intr-un lighean faina,uleiul si mirodeniile dupa care punem si compozitia care a stat la temperatura camerei.Se amesteca bine cam 10 minute si este suficient.Aluatul trebuie sa fie moale,iar cand framani ungi palmele cu putin ulei.Compozitia se imparte in doua si se intinde pe masa cu palmele,dupa care punem umplutura de nuca cu rahat si cacao.Ii rasucim si daca coca este moale si nu putem sa o luam cu mana rasturnam pe marginea mesei direct in tava.Inainte de ai bag la cuptor se bate un ou si se unge bine cu o pensula si presaram zahar grunjos.Se tin la cuptor cam 35-45 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MIMI 1

31.12.2009, 16:34

Multumesc!este o reteta usor de facut,si recomand celor care nu au facut pana acum,este imposibil sa nu iasa.

elena1988 1

07.03.2011, 13:38

diaconta 1

08.04.2015, 12:22

La multi ani!!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aripioare cu sos
  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Secui