Cozonac cu nuca si rahat

de MIMI in Prajituri, 29 Dec 2009 | 10805 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 350 gr zahar
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lapte
  • 1 kg faina
  • 150 ulei
  • coaja rasa lamaie
  • esenta de rom
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si rahat:

Se freaca ce trei oua intregi cu zaharul si drojdia,dupa care punem laptele caldut.Se amesteca totul bine apoi se presara putina faina deasupra si se pune un prosop si se lasa la temperatura camerei 12 ore.Intre timp se pregateste nuca cu cacao si rahat.A doua zi se pune intr-un lighean faina,uleiul si mirodeniile dupa care punem si compozitia care a stat la temperatura camerei.Se amesteca bine cam 10 minute si este suficient.Aluatul trebuie sa fie moale,iar cand framani ungi palmele cu putin ulei.Compozitia se imparte in doua si se intinde pe masa cu palmele,dupa care punem umplutura de nuca cu rahat si cacao.Ii rasucim si daca coca este moale si nu putem sa o luam cu mana rasturnam pe marginea mesei direct in tava.Inainte de ai bag la cuptor se bate un ou si se unge bine cu o pensula si presaram zahar grunjos.Se tin la cuptor cam 35-45 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

MIMI 1

31.12.2009, 16:34

Multumesc!este o reteta usor de facut,si recomand celor care nu au facut pana acum,este imposibil sa nu iasa.

elena1988 1

07.03.2011, 13:38

diaconta 1

08.04.2015, 12:22

La multi ani!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!