Cozonac cu nuca si rahat

de AnyCostescu in Dulciuri, 22 Iul 2013 | 2076 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 3oua
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 g margarina pt gatit
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri cu smantana
  • aproximativ 600 g faina

Pentru umplutura:

  • 500 g nuca
  • 10 linguri de zahar
  • 200 g rahat

+ 1 ou pt uns

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si rahat:

Laptele se pune la incalzit. 100 ml se pun peste drojdie si se lasa sa se dizolve.


Restul de lapte punem iar pe foc si adaugam margarina si se lasa pana se topeste.se lasa sa se raceasca.


OUale se bat cu zaharul. Se adauga smantana si se amesteca.


Adaugam drojdia si laptele in care am topit margarina.


Se amesteca totul bine .


incorporam faina putin cate putin pana rezulta un aluat potrivit de moale.


Se lasa la crescut.


Nuca eu am puso intr-o punga si am sfaramato cu sucitorul.Am pus zaharul tot in punga si am mai dat o tura cu sucitorul peste.


Rahatul se taie bucatele.


Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 2 bucati: una mai mare si alta mai mica.


Bucata mare o intindem bine (mai mult pe lung) si punem pe ea nuca si rulam.


punem ruloul pe mijlocul unei tavi rotunde(sau forme de silicon).


Luam bucata cealalta de aluat.o intindem bineee binee si punem rahatul pe ea..Rulam si punem in tava. Trebuie sa obtinem un rulou lung care sa inconjoare ruloul facut anterior.


se unge cu ou batut si se da la cuptpr aproximatv 30 minute.


Dupa ce s-a rumenit frumos se scoate din tava si se pudreaza cu zahar pudra..


POfta mare :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Geanina87 1

22.07.2013, 19:27

Arata wow!!!

T I M E A 1

22.07.2013, 20:46

ce bine arata

AnyCostescu 1

22.07.2013, 21:33

multumesc dragelor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste de casa, cu hribi si bacon
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu pesto si cascaval

de RODIMUR 7

ieri la 19:11

Chifle aperitiv cu mozzarella

de RODIMUR 7

ieri la 00:40

Rulouri crocante din castraveți pentru iarnă

pe 13.08 la 19:05

Fudge cu ciocolata si afine

pe 13.08 la 18:23

Crema aperitiv/ Gaspacho de sfecla cu branza de capra

pe 13.08 la 18:14

RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare - reteta mea nr. 100