Cozonac cu nuca si rahat

de AnyCostescu in Dulciuri, 22 Iul 2013 | 1163 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 3oua
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 g margarina pt gatit
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri cu smantana
  • aproximativ 600 g faina

Pentru umplutura:

  • 500 g nuca
  • 10 linguri de zahar
  • 200 g rahat

+ 1 ou pt uns

Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si rahat:

Laptele se pune la incalzit. 100 ml se pun peste drojdie si se lasa sa se dizolve.


Restul de lapte punem iar pe foc si adaugam margarina si se lasa pana se topeste.se lasa sa se raceasca.


OUale se bat cu zaharul. Se adauga smantana si se amesteca.


Adaugam drojdia si laptele in care am topit margarina.


Se amesteca totul bine .


incorporam faina putin cate putin pana rezulta un aluat potrivit de moale.


Se lasa la crescut.


Nuca eu am puso intr-o punga si am sfaramato cu sucitorul.Am pus zaharul tot in punga si am mai dat o tura cu sucitorul peste.


Rahatul se taie bucatele.


Dupa ce aluatul a crescut se imparte in 2 bucati: una mai mare si alta mai mica.


Bucata mare o intindem bine (mai mult pe lung) si punem pe ea nuca si rulam.


punem ruloul pe mijlocul unei tavi rotunde(sau forme de silicon).


Luam bucata cealalta de aluat.o intindem bineee binee si punem rahatul pe ea..Rulam si punem in tava. Trebuie sa obtinem un rulou lung care sa inconjoare ruloul facut anterior.


se unge cu ou batut si se da la cuptpr aproximatv 30 minute.


Dupa ce s-a rumenit frumos se scoate din tava si se pudreaza cu zahar pudra..


POfta mare :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Geanina87 1

22.07.2013, 19:27

Arata wow!!!

T I M E A 1

22.07.2013, 20:46

ce bine arata

AnyCostescu 1

22.07.2013, 21:33

multumesc dragelor

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Cozonac Gugelhupf