Cozonac cu nuca,stafide si rahat

de Angelina_Elena in Dulciuri, 23 Oct 2011 | 6160 vizualizari

 

Pentru acesta reteta delicioasa ii multumesc lui Leoflori:*:*:*

 

INGREDIENTE

  • 300-400 grame faina
  • 150 ml lapte caldut
  • 2 linguri de zahar(+1 daca folosim drojdie proaspata)
  • 25 grame unt topit
  • un praf de sare
  • jumatate plic budinca de vanilie dr.Oetker
  • 1 plic drojdie uscata(10 g)
  • 2 oua(unul pt aluat si celalalt pentru uns cozonacul)
Umplutura:
  • nuca macinata
  • 1 lingurita cacao
  • 3-4 linguri zahar
  • esenta de rom
  • stafide
  • rahat
Glazura
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 linguri zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca,stafide si rahat:

Daca folosim drojdie proaspata se face maia (drojdie + 1 lingurita zahar+1 lingurita faina peste care se torn laptele caldut si lasa 15 minute).
Eu am folosit drojdie uscata pe care am amestecat-o cu faina, am lasat 15 minute apoi am adaugat restul ingredientelor cu exceptia untului.
Formam un aluat (cam lipicios) si abia la sfarsit punem untul si framantam.
Lasam la dospit la cald 1 ora.
Dupa ce isi dubleaza volumul, impartim aluatul in 2 parti egale.Intindem pe fiecare in foaie dreptunghiulara si intindem nuca amestecata cu cacao si zaharul,iar peste nuca punem bucatele rahat.Procedam la fel si cu cealalta foaie pe care intindem nuca si peste nuca punem stafidele.Rulam strans si apoi crestam cu un cutit in mijlocul ruloului.Le impletim in 2 si le punem in tava tapetata cu folie de aluminiu si ulei si lasam la crescut inca o ora.Dupa ce a trecut o ora ungem cozonacul cu ou si bagam tava cu la cuptorul incins timp de 10-15 minute.Atentie sa nu se arda!!!Dupa ce am scos cozonacul preparam glazura:amestecam zaharul cu sucul de lamaie si dupa ce s-a racit,ungem cozonacul din belsug cu glazura.

TIPS-URI

1

La inceput punem 300 g faina.Daca aluatul este foarte lipicios se mai adauga si restul de faina pana obtinem un aluat mai putin lipicios.

2

Stafidele se pun la inmuiat inainte cu o ora in esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca,stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

Angelina_Elena 1

24.10.2011, 21:33

Medi multumesc mult serveste-te cu doua felii,cu doar cu una

simona_tatiana24 1

21.12.2011, 18:09

Arata superb ... multumim datorita voua simtim si noi cei care suntem departe de casa ca sunt sarbatorile !!! Il voi pregati familie mele de Craciun

Angelina_Elena 1

18.01.2012, 21:50

multumesc Simona

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cornuri aromate cu gem si nuca sau branza