Cozonac cu prune uscate

de MotanLaOale in Dulciuri, 6 Mai 2013 | 4779 vizualizari

 

Daca am framantat aluat de cozonac pentru pasca am incercat si un cozonac mai deosebit. Trebuiau sa fie doi dar "cineva" a mancat din prune ca tare bune au fost. Asa ca a iesit unul cu prune si unul cu rahat! Cel cu prune uscate a depasit orice asteptare. Foarte bun

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 180 g margarina + ulei
  • 1 lingurita rasa sare
  • 80 g drojdie
  • 500 ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
  • 300 g prune uscate fara samburi neafumate
  • 300 g rahat
  • un galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu prune uscate:

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit.

Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml laptele caldut, putin cate putin.

Se pune faina intr-un vas maricel si se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie.

Se framanta bine pana se desprinde de vas apoi se adauga grasimea topita.

Se framanta din nou pana cand se incorporeaza toata grasimea.

Se presara cu faina vasul si aluatul si se lasa la crescut la caldura pana isi dubleaza volumul. (cel putin)

Dupa ce creste se ia o bucata de aluat si se intinde o foaie de latimea tavii si groasa de 5-6 mm.

Se pun prunele pe foaia de aluat, se ruleaza si se pune in tava unsa cu margarina.

La fel se face si cu cel cu rahat.

Se ung cu galbenus si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.

Cand sunt rumeni se scot din cuptor si se lasa la racit.

Dupa 15 minute se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.

Se taie rece si se serveste.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Panettone