Cozonac cu prune uscate

de MotanLaOale in Dulciuri, 6 Mai 2013 | 1962 vizualizari

 

Daca am framantat aluat de cozonac pentru pasca am incercat si un cozonac mai deosebit. Trebuiau sa fie doi dar "cineva" a mancat din prune ca tare bune au fost. Asa ca a iesit unul cu prune si unul cu rahat! Cel cu prune uscate a depasit orice asteptare. Foarte bun

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 300 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 180 g margarina + ulei
  • 1 lingurita rasa sare
  • 80 g drojdie
  • 500 ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1 lamaie si 1 portocala
  • 300 g prune uscate fara samburi neafumate
  • 300 g rahat
  • un galbenus pentru uns
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu prune uscate:

Se pune drojdia cu 100 ml lapte cald si cu 2 linguri faina si o lingurita de zahar, se amesteca bine si se lasa la dospit.


Zaharul se amesteca cu galbenusurile, se freaca spuma si se adauga 300ml laptele caldut, putin cate putin.


Se pune faina intr-un vas maricel si se incorporeaza apoi maiaua, sarea, coaja de lamaie.


Se framanta bine pana se desprinde de vas apoi se adauga grasimea topita.


Se framanta din nou pana cand se incorporeaza toata grasimea.


Se presara cu faina vasul si aluatul si se lasa la crescut la caldura pana isi dubleaza volumul. (cel putin)


Dupa ce creste se ia o bucata de aluat si se intinde o foaie de latimea tavii si groasa de 5-6 mm.


Se pun prunele pe foaia de aluat, se ruleaza si se pune in tava unsa cu margarina.


La fel se face si cu cel cu rahat.


Se ung cu galbenus si se introduc in cuptorul preincalzit pentru 35-40 minute.


Cand sunt rumeni se scot din cuptor si se lasa la racit.


Dupa 15 minute se scot din tava si se lasa sa se raceasca complet.


Se taie rece si se serveste.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

MotanLaOale 1

08.05.2013, 21:08

Krystyan Trendy 1

08.12.2013, 13:28

foarte gustos

MotanLaOale 1

08.12.2013, 14:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare sau cu framantare redusa