Cozonac cuib de viespi

de Copiosus in Prajituri, 23 Feb 2013 | 2757 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru aluat:

  • 300 g. faina
  • 100 ml lapte
  • un ou
  • 20 g margarina topita si racita
  • 2 linguri fructoza sau inlocuitori zahar
  • un plic zahar vanilat
  • un plic drojdie uscata
  • sare
  • coaja rasa de la o portocala

Pt.umplutura

  • 50 g.unt topit
  • nuca macinata(100-200 g,in functie de cum se prefera)
  • 100 g fructoza sau inlocuitor zahar
  • o lingura cacao
  • o esenta de rom
  • un ou si doua linguri de lapte pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cuib de viespi:

Pentru aluat am folosit masina de paine. In cuva masinii se pun ingredientele in ordinea urmatoare: laptele,oul,margarina topita si racita,fructoza,zaharul vanilat,sarea,coaja de portocala,faina si drojdia ,dupa care se selecteaza programul pentru framantare.


Intre timp se prepara umplutura. Intr-un castron se adauga nuca cu cacao,fructoza si esenta de rom.

Dupa terminarea programului,se ia aluatul si se intinde o foaia subtire,se unge cu untul topit si se intinde umplutura,se ruleaza si se taie in bucati de 4-5 cm.


Se pregateste cu hartie de copt o tava rotunda si se aseaza in cerc bucatile rezultate. Se lasa sa creasca o jumatate de ora,dupa care se ung cu oul batut cu lapte si se da la cuptor,la foc potrivit ,pentru aproximativ jumatate de ora.


Daca se doreste,cat timp este cald, se poate unge cu miere.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cuib de viespi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:32

bun bun!

Andreea Caroline 1

11.07.2013, 10:12

Ce frumos...

MIUTA 1

01.05.2014, 21:24

La multi ani fericiti !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu cirese si capsuni