Cozonac, curmale si ciocolata

de cccris in Prajituri, 19 Mar 2010 | 5081 vizualizari

 

E o reteta de la masina de paine imbunatatita dupa gusturile mele. Nu se cheama cozonac, dar e la fel la gust si aluat.

 

INGREDIENTE

  • 100ml lapte
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 7 linguri zahar
  • 160gr unt moale
  • 420gr faina
  • 1 plic de drojdie
  • vanilie
  • cubulete de curmale
  • ciocolata de tot felul taiata bucatele mici
  • fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac, curmale si ciocolata:

Se framinta toate ingredientele, mai putin curmalele, ciocolata si fondantul. Se lasa la crescut 20 min, se mai framinta putin si se intinde o foaie dreptunghiulara cu o latura cit lungimea tavii de cozonac.

Se presara curmalele si ciocolata, se ruleaza, se rasuceste putin daca e mai mare decit tava si se lasa la crescut 30 min.

Se pune in cuptorul incins la 180grade pina se rumeneste.

Cind s-a racit, cozonacul se stropeste cu mult fondant diluat cu foarte putina apa si se serveste dupa ce glazura s-a uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac, curmale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura insiropata, cu ciocolata si crema de ricotta