Cozonac, curmale si ciocolata

de cccris in Prajituri, 19 Mar 2010 | 3079 vizualizari

 

E o reteta de la masina de paine imbunatatita dupa gusturile mele. Nu se cheama cozonac, dar e la fel la gust si aluat.

 

INGREDIENTE

  • 100ml lapte
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita sare
  • 7 linguri zahar
  • 160gr unt moale
  • 420gr faina
  • 1 plic de drojdie
  • vanilie
  • cubulete de curmale
  • ciocolata de tot felul taiata bucatele mici
  • fondant
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac, curmale si ciocolata:

Se framinta toate ingredientele, mai putin curmalele, ciocolata si fondantul. Se lasa la crescut 20 min, se mai framinta putin si se intinde o foaie dreptunghiulara cu o latura cit lungimea tavii de cozonac.

Se presara curmalele si ciocolata, se ruleaza, se rasuceste putin daca e mai mare decit tava si se lasa la crescut 30 min.

Se pune in cuptorul incins la 180grade pina se rumeneste.

Cind s-a racit, cozonacul se stropeste cu mult fondant diluat cu foarte putina apa si se serveste dupa ce glazura s-a uscat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac, curmale si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cozonac, curmale si ciocolata-0
Cozonac, curmale si ciocolata-1
Cozonac, curmale si ciocolata-2
Cozonac, curmale si ciocolata-3
Cozonac, curmale si ciocolata-4

COMENTARII (3)

Rocsi

Rocsi 1

19.03.2010, 15:51

yamiiiiii

ionela2682

ionela2682 1

19.03.2010, 16:13

vai dar ce bine arata!

cccris

cccris 1

19.03.2010, 18:15

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!