Cozonac delicios cu mac

de RuxyRux in Prajituri, 23 Noi 2010 | 5589 vizualizari

 

Un cozonacel preferat atat in Polonia cat si in Ungaria, cu o umplutura neobisnuita de mac, migdale, stafide si coji de citrice prin aluat!

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina alba fara inalbitori
  • 2,5 ml sare
  • 2 linguri zahar pudra
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 120 ml apa calduta
  • 1 ou batut
  • 50 gr unt topit
  • 1 cana zahar pudra
  • zahar vanilat
  • 1 lingura suc lamaie
  • 2-3 lingurite apa
  • 1 lingura migdale taiate felii si prajite  
  • Umplutura:
  • 115 gr seminte mac
  • 50 gr unt
  • 6 linguri zahar pudra
  • 75 gr stafide
  • 50 gr migdale macinate
  • 50 gr coji citrice taiate fin
  • 2,5 g scortisoara( 1/2 lingurita)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac delicios cu mac:

1. Faina se cerne intr-un vas mare, se adauga sarea. Amestecati si zaharul.


Se face o pasta din lapte si drojdie. Adaugati-o la faina, impreuna cu untul topit si oul, apoi aromele( vanilia). Amestecati pana obtineti un aluat.


2.Framantati 8-10 minute, pana cand devine elastic si neted. Acoperiti cu o folie unsa cu unt sau ulei si lasati la dospit undeva in jur de 60-90 de min pana dubleaza volumul.


3. Intre timp turnati apa fierbinte peste semintele de mac si lasati-le la racit.


Scurgeti-le apoi in intregime printr-o sita ff fina. Topiti untul in tigaie si adaugati semintele de mac, lasati-le pe foc 1-2 minute si adaugati zaharul, stafidele, migdalele macinate, cojile de citrice si scortisoara. Lasati compozitia la racit.


4. Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu faina, aplatizati-l si framantati-l usor.


Intindeti aluatul in forma unui dreptunghi de 35x25 si intindeti umplutura pana la 2 cm de margine.


5. Rasuciti aluatul pe lungime si impaturiti marginile sigilandu-le.


Asezati alatul in tava unsa cu ulei sau cu unt cu partea adaugita in sus.


Acoperiti cu o folie unsa cu unt sau ulei si lasati inca 30 de minute la dospit pana isi dubleaza volumul.


6. Intre timp preincalziti cuptorul la 190 grade sau treapta 5 pe gaz. Coaceti 30 de min sau pana devine galben maroniu. Mutati-l pe un grilaj metalic la racit.


7. Amestecati zaharul pentru glazura cu lamaie si apa pentru a obtine un amestec suficient de tare sa ramana pe dosul lingurii de lemn.


Incalziti usor si stropiti cozonacul cu glazura, presarati migdalele deasupra si lasati-l la racit bine inainte de a-l taia si serviti-l cu mare placere si bucurie!



Reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii", editura AQUILA

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac delicios cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
269.99 lei
202.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

liana_geicu 1

23.11.2010, 21:18

Ce as manca si eu o felie de cozonac! Cred ca la Craciun o sa ma bucur de acest preparat! Ca sa arate mai bine umplutura ai putea sa faci cozonacul impletit!

RuxyRux 1

23.11.2010, 21:31

Ai dreptate...mersi de pont...eu am vrut sa respect pas cu pas reteta...dar un mic tric e binevenitmultumesc

adry88 1

08.05.2011, 16:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

8010 puncte

Rocsi

6200 puncte

Constelatialeu

5610 puncte

mihaelar63

5260 puncte

RODIMUR

4790 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac impletit cu mac si nuca