Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Un cozonacel preferat atat in Polonia cat si in Ungaria, cu o umplutura neobisnuita de mac, migdale, stafide si coji de citrice prin aluat!
1. Faina se cerne intr-un vas mare, se adauga sarea. Amestecati si zaharul.
Se face o pasta din lapte si drojdie. Adaugati-o la faina, impreuna cu untul topit si oul, apoi aromele( vanilia). Amestecati pana obtineti un aluat.
2.Framantati 8-10 minute, pana cand devine elastic si neted. Acoperiti cu o folie unsa cu unt sau ulei si lasati la dospit undeva in jur de 60-90 de min pana dubleaza volumul.
3. Intre timp turnati apa fierbinte peste semintele de mac si lasati-le la racit.
Scurgeti-le apoi in intregime printr-o sita ff fina. Topiti untul in tigaie si adaugati semintele de mac, lasati-le pe foc 1-2 minute si adaugati zaharul, stafidele, migdalele macinate, cojile de citrice si scortisoara. Lasati compozitia la racit.
4. Rasturnati aluatul pe o suprafata presarata cu faina, aplatizati-l si framantati-l usor.
Intindeti aluatul in forma unui dreptunghi de 35x25 si intindeti umplutura pana la 2 cm de margine.
5. Rasuciti aluatul pe lungime si impaturiti marginile sigilandu-le.
Asezati alatul in tava unsa cu ulei sau cu unt cu partea adaugita in sus.
Acoperiti cu o folie unsa cu unt sau ulei si lasati inca 30 de minute la dospit pana isi dubleaza volumul.
6. Intre timp preincalziti cuptorul la 190 grade sau treapta 5 pe gaz. Coaceti 30 de min sau pana devine galben maroniu. Mutati-l pe un grilaj metalic la racit.
7. Amestecati zaharul pentru glazura cu lamaie si apa pentru a obtine un amestec suficient de tare sa ramana pe dosul lingurii de lemn.
Incalziti usor si stropiti cozonacul cu glazura, presarati migdalele deasupra si lasati-l la racit bine inainte de a-l taia si serviti-l cu mare placere si bucurie!
Reteta din cartea " Retete delicioase pentru prepararea painii", editura AQUILA
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult