Cozonac elvetian

de madi_marin in Prajituri, 2 Apr 2010 | 11232 vizualizari

 

Mi-a placut mult painea impletita elvetiana si m-am gandit sa fac si cozonac dupa aceasta reteta. Sunt incantata de rezultat si ca aspect si ca gust. Extraordinar de bun....

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 cubulet mic de drojdie proaspata
  • 250 ml lapte cald
  • 1/2 lngurita de sare
  • 120 g zahar
  • 1 ou
  • 80 g margarina
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • esenta de vanilie

Pentru umplutura:

  • 200 g rahat

Pentru uns:

  • 1 galbenus
  • 2 linguri cu lapte
  • zahar tos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac elvetian:

Se pun in cuva masinii de paine ingredientele astfel : faina, drojdia dizolvata in laptele cald, sarea, zaharul,oul batut bine, margarina topita ( sa fie lichida), esenta de vanilie, coaja rasa de lamaie si portocala. Se selecteaza programul de framantare si dospire.


Cand aluatul e gata se pune pe masa infainata si se imparte in doua bucati. Se intinde fiecare bucata de aluat si se pun deasupra cubulete de rahat. Se formeaza astfel doua suluri care se impletesc si se pun in tava speciala tapetata cu hartie de copt. Se mai lasa sa creasca in forma cam 30 de minute.


Se unge cozonacul cu galbenusul batu bine cu laptele si apoi se presara zahar tos. Se da la cuptor pana se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac elvetian" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

jolygina 1

12.04.2013, 19:10

foarte bun si bine arata

stratulatgeorgiana 1

14.04.2014, 11:07

Buna ziua!arata de vis cozonacul,as vrea sa stiu din cantitatile de mai sus cati cozonaci ies??Ms mult

madi_marin 1

15.04.2014, 18:00

stratulatgeorgiana...iese un singur cozonac din cantitatile date

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu branza