Cozonac fara framantare

de Constelatialeu in Dulciuri, 24 Iun 2016 | 1401 vizualizari

 

Imi place sa testez diverse retete de cozonac, de data asta m-am oprit in bucataria Jamilei si bine am facut, sunt foarte incantata de ce a iesit.....

 

INGREDIENTE

  • Compozitie pentru 2 cozonaci
  • 1 kg faina de cozonac
  • 600 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 200 g unt topit
  • 14 g drojdie uscata
  • 6 galbenusuri
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pliculet vanilie bourbon Dr. Oetker
  • Umplutura
  • 400 g nuca macinata
  • 50 g cacao
  • 160 g zahar pudra
  • 250 rahat taiat cubulete
  • Pentru uns
  • 2 galbenusuri
  • Pentru presarat deasupra
  • zahar
  • mac
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac fara framantare:

Mai intai topim untul si-l lasam la racit. In laptele caldut dizolvam drojdia uscata, adaugam vanilia si lasam 5 min , transferam intr-un vas mai spatios, adaugam galbenusurile de ou, zaharul si coaja de lamaie si amestecam bine, apoi incorporam si untul topit, la final adaugam faina toata si amestecam bine, lasam sa creasca cca 1 ora. Ungem un vas cu ulei punem compozitia in vas si acoperim cu folie alimentara, dam la frigider pentru cca 12 ore.Eu l-am pregatit seara iar dimineata l-am scos din frigider, am impartit aluatul in 4 parti egale.Nuca macinata o amestecam cu zaharul pudra si cacaoa. Intindem un dreptunghi din prima bucata, presaram umplutura si o intindem pe toata suprafata mai putin pe margini, margini ce le ungem cu ulei , asezam bucatele de rahat si rulam, procedam la fel si cu bucata a doua. Luam cele doua sulusi si le impletim, apoi asezam cozonacul in tava tapetata cu hartie de copt, formam si cel de-al doilea cozonac si apoi lasam la crescut cca 1 ora. Dupaca care ii ungem cu galbenus de ou, presaram zahar si mac. Dam tavile la cuptorul preincalzit pentru cca 40-50 min, in functie de cuptorul fiecaruia, este gata cand s-a rumenit frumos si trece testul scobitorii. Se scot din cuptor si se lasa la racit, se taie rece sau daca n-ai rabdare, cum sunt eu, rupe din el si iti potolesti pofta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac fara framantare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

noiinbucatarie 1

25.06.2016, 08:32

Gherca Daniela 1

27.06.2016, 09:29

foarte fain ti-a iesit!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:48

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cozonac fara framantare