Cozonac floare cu crema de ciocolata

de -Miti- in Dulciuri, 23 Mar 2015 | 1042 vizualizari

 

Tehnica o puteti vedea aici http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-floare-cu-scortisoara-67218.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 100 g unt, la temperatura camerei
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 g crema de ciocolata (Nutella, Finetti)
  • un galbenus de ou, pentru deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu crema de ciocolata:

Mai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute.

Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale, untul, sarea si restul de lapte si framantam un aluat. E gata cand nu se mai lipeste de degete, mai puteti adauga faina daca nu e de ajuns.

Lasam deoparte aluatul pana se dubleaza ca marime. De obicei, il pun acoperit cu un prosop umed, in interiorul cuptorului cu microunde. Este ferit de curent si creste frumos.

Preincalzim cuptorul si amestecam zaharul cu scortisoara, cardamonul si nucsoara.

Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in cinci bucati, patru mai mari si una mai mica.

Bucata mica va fi pentru mijlocul cozonacului. O intindem intr-o forma dreptunghiulara, presaram cu zahar pe toata suprafata, rulam de-a lungul, apoi rasucim.

Pe tava in care vom coace cozonacul, punem foaie de copt.

Din cele patru bucati, intindem prima foaie, o ridicam cu ajutorul sucitorului (o rulam) si o punem in tava. O ungem cu crema de ciocolata, pe care o impartim in trei parti egale.

Continuam la fel cu restul foilor, dar pe ultima nu vom aplica Nutella.

Cu un cutit ascutit, taiem in 8 bucati egale, apoi fiecare bucata in parte, va fi crestat la mijloc. Prin aceasta crestatura, se va trage varful fiecarei bucati, iar capetele de sus se vor uni si se vor trage putin in sus. Sa strangeti bine cand le uniti, ca sa nu se dezlipeasca.

Continuam pana sunt gata toate bucatile si punem bucata rasucita in mijloc. Apasam putin cu palma.

Batem galbenusul cu 2 linguri de apa si aplicam cu o pensula pe toata suprafata cozonacului.

Bagam tava la cuptor si tinem primele zece minute la un foc mai mare, apoi la o temperatura mai mica. Urmariti ca sa nu se arda pe fund.

Cand s-a rumenit si e copt si pe dinauntru (facem testul cu scobitoarea) scoatem tava si lasam sa se raceasca.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

mirela0911 1

24.03.2015, 14:23

Tare frumoasa e floarea!

Corinuta 1

28.03.2015, 16:52

Cat de frumos este!

-Miti- 1

28.03.2015, 22:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!