Cozonac floare cu crema de ciocolata

de -Miti- in Dulciuri, 23 Mar 2015 | 1428 vizualizari

 

Tehnica o puteti vedea aici http://www.bucataras.ro/retete/cozonac-floare-cu-scortisoara-67218.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 100 g unt, la temperatura camerei
  • 200 ml lapte caldut
  • 200 g crema de ciocolata (Nutella, Finetti)
  • un galbenus de ou, pentru deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu crema de ciocolata:

Mai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute.


Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale, untul, sarea si restul de lapte si framantam un aluat. E gata cand nu se mai lipeste de degete, mai puteti adauga faina daca nu e de ajuns.


Lasam deoparte aluatul pana se dubleaza ca marime. De obicei, il pun acoperit cu un prosop umed, in interiorul cuptorului cu microunde. Este ferit de curent si creste frumos.


Preincalzim cuptorul si amestecam zaharul cu scortisoara, cardamonul si nucsoara.


Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in cinci bucati, patru mai mari si una mai mica.


Bucata mica va fi pentru mijlocul cozonacului. O intindem intr-o forma dreptunghiulara, presaram cu zahar pe toata suprafata, rulam de-a lungul, apoi rasucim.


Pe tava in care vom coace cozonacul, punem foaie de copt.


Din cele patru bucati, intindem prima foaie, o ridicam cu ajutorul sucitorului (o rulam) si o punem in tava. O ungem cu crema de ciocolata, pe care o impartim in trei parti egale.


Continuam la fel cu restul foilor, dar pe ultima nu vom aplica Nutella.


Cu un cutit ascutit, taiem in 8 bucati egale, apoi fiecare bucata in parte, va fi crestat la mijloc. Prin aceasta crestatura, se va trage varful fiecarei bucati, iar capetele de sus se vor uni si se vor trage putin in sus. Sa strangeti bine cand le uniti, ca sa nu se dezlipeasca.


Continuam pana sunt gata toate bucatile si punem bucata rasucita in mijloc. Apasam putin cu palma.


Batem galbenusul cu 2 linguri de apa si aplicam cu o pensula pe toata suprafata cozonacului.


Bagam tava la cuptor si tinem primele zece minute la un foc mai mare, apoi la o temperatura mai mica. Urmariti ca sa nu se arda pe fund.


Cand s-a rumenit si e copt si pe dinauntru (facem testul cu scobitoarea) scoatem tava si lasam sa se raceasca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Sidy 1

09.04.2018, 07:14

Minunat arata !

loris 1

09.04.2018, 14:16

Arata minunat de apetisant!

Rahela Velicu 1

09.04.2018, 21:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac ca la mama acasa