Cozonac floare cu rahat

de Criss in Dulciuri, 30 Noi 2014 | 1346 vizualizari

 

Buna seara! Revin si eu dupa o perioada de absenta, o perioada foarte stresanta pentru mine, cu umblat de la un medic la altul, in fine....incerc sa ma linistesc acum, sa gandesc pozitiv si sa sper ca pana la urma totul va fi bine. Revin cu un desert, un cozonac delicioas, pufos si aromat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 ou + 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 2 linguri ulei
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 300 g rahat asortat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu rahat:



Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si drojdia uscata. Separat amestecam laptele caldut cu untul lichefiat si uleiul. Peste faina adaugam ouale batute, apoi laptele cu untul si uleiul si framantam un aluat elastic si nelipicios, pe care il acoperim cu un prosop si il lasam la dospit o ora.

Dupa o ora aluatul se intinde, se pune rahatul taiat cubulete si se ruleaza. Ruloul obtinut se taie in felii cam de 2 cm grosime si se aseaza intr-o tava de tort detasabila sub forma de floare. Se lasa inca o jumatate de ora la dospit, dupa care se unge cu galbenus de ou, se presara o lingura de zahar si se pune la copt in cuptorul preincalzit aproximativ 45-50 minute. Daca tinde sa se bronzeze prea tare la suprafata insa in interior nu pare copt suficient, se poate acoperi cu hartie de copt si lasa inca 10 minute in cuptor. E foarte moale si pufos, se taie mult mai frumos a doua zi (daca mai ramane).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (25)

anca_rm 1

02.12.2014, 08:59

ce frumos cozonac

MOKUSKA 1

02.12.2014, 09:23

Criss 1

02.12.2014, 12:15

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac pufos cu nuca si rahat