Cozonac floare cu scortisoara

de -Miti- in Dulciuri, 13 Dec 2014 | 3247 vizualizari

 

Cand vad pe net o idee interesanta, trebuie sa o pun in aplicare. Foarte faina este ideea asta, cozonacul arata foarte frumos si nu este greu de pregatit.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 80 g zahar
  • 25 g drojdie
  • 2 oua
  • 100 g unt, la temperatura camerei
  • 200 ml lapte caldut
  • Pentru umplutura:
  • 2 linguri de scortisoara Kotanyi
  • 1 lingurita cardamon Kotanyi
  • 1/2 lingurita nucsoara Kotanyi
  • 4 linguri de zahar
  • Pentru deasupra: un galbenus de ou
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac floare cu scortisoara:

Mai intai pregatim maia. Intr-un bol, punem 50 ml de lapte caldut, drojdia si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute.


Intr-un bol adanc punem faina, adaugam drojdia, zaharul, ouale, untul, sarea si restul de lapte si framantam un aluat. E gata cand nu se mai lipeste de degete, mai puteti adauga faina daca nu e de ajuns.


Lasam deoparte aluatul pana se dubleaza ca marime. De obicei, il pun acoperit cu un prosop umed, in interiorul cuptorului cu microunde. Este ferit de curent si creste frumos.


Preincalzim cuptorul si amestecam zaharul cu scortisoara, cardamonul si nucsoara.


Dupa ce a crescut aluatul, il impartim in cinci bucati, patru mai mari si una mai mica.


Bucata mica va fi pentru mijlocul cozonacului. O intindem intr-o forma dreptunghiulara, presaram cu zahar pe toata suprafata, rulam de-a lungul, apoi rasucim.


Pe tava in care vom coace cozonacul, punem foaie de copt.


Din cele patru bucati, intindem prima foaie, o ridicam cu ajutorul sucitorului (o rulam) si o punem in tava. Presaram cu zahar.


Continuam la fel cu restul foilor, dar pe ultima nu vom aplica zahar.


Cu un cutit ascutit, taiem in 8 bucati egale, apoi fiecare bucata in parte, va fi crestat la mijloc. Prin aceasta crestatura, se va trage varful fiecarei bucati, iar capetele de sus se vor uni si se vor trage putin in sus. Sa strangeti bine cand le uniti, ca sa nu se dezlipeasca.


Continuam pana sunt gata toate bucatile si punem bucata rasucita in mijloc. Apasam putin cu palma.


Batem galbenusul cu 2 linguri de apa si aplicam cu o pensula pe toata suprafata cozonacului.


Bagam tava la cuptor si tinem primele zece minute la un foc mai mare, apoi la o temperatura mai mica. Urmariti ca sa nu se arda pe fund.


Cand s-a rumenit si e copt si pe dinauntru (facem testul cu scobitoarea) scoatem tava si lasam sa se raceasca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac floare cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

-Miti- 1

16.12.2014, 21:10

Alina26 1

20.12.2014, 13:16

Foarte frumos! !!!

Alina26 1

20.12.2014, 13:16

Si bun!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu mere