Cozonac pufos

de maria_claudia in Dulciuri, 18 Sep 2010 | 7015 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 4oua,
  • 1kg faina,
  • 60g de drojdie, 
  • 250g zahar,
  • 200ml lapte,
  • 100gr unt,
  • 3 linguri de smantana,
  • 1 lingurita de sare,
  • 50-70ml ulei, 
  • coaja de lamaie,
  • zahar vanilat.

Pentru umplutura:

  • 600g nuca macinata,
  • 250g zahar,
  • 2-3 linguri cacao,
  • albusul batut spuma de la aluat,
  • putin lapte,
  • esenta de rom,
  • bucatele de rahat.
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos:

 Aluatul: intr-un castronel se pune 1 ou intreg si 3 galbenusuri si se amesteca bine cu sarea. Zaharul se amesteca cu laptele. Faina se pune intr-un lighean. Din toata cantitatea de faina luam 4 linguri pe care le oparim cu 150ml de apa clocotita(exact ca la aluatul de eclere), cand faina oparita este calduta amestecam drojdia si omogenizam toata compozitia cu apa calduta pana se obtine maiaua. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza forma. Maiaua se desarta peste faina, apoi treptat se adauga ouale, smantana, mirodeniile si laptele putin cate putin, apoi untul topit. Incepem sa framantam adaugand treptat ulei. Se framanta circa o ora. Cand aluatul este crescut, se imparte in 2, se intinde o foaie pe planseta tapetata cu ulei sau faina, se unge cu umplutura pe deasupra bucatelele de rahat si se ruleaza. Se lasa la crescut in tavi, apoi se unge cu ou batut si mac sau susan, dupa preferinte. Se introduce in cuptorul bine incalzit circa o ora. Cozonacii fierbinti se ung cu un sirop format din: apa , zahar, vanilie si o lingura ulei.

TIPS-URI

1

Secretul acestui cozonac pufos este aluatul oparit, de asemeni trebuie framantat foarte bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Rocsi 1

19.09.2010, 13:39

imi e pofta de o felie de cozonac

Corinuta 1

19.09.2010, 17:27

Excelent arata cozonacul tau Maria!

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:40

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si gustos la masina de paine