Cozonac pufos cu nuca si rahat

de danis in Dulciuri, 12 Apr 2010 | 7814 vizualizari

 

gustos , pufos si aromat

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 1 cana de zahar+5 linguri umplutura
  • 400 ml lapte aproximativ
  • sare
  • 4 oua
  • 30 g drojdie
  • 200 g nuca macinata
  • 5oog rahat
  • coaja de lamaie
  • 3 vanilii
  • mac pentru decor
Portii: 3
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac pufos cu nuca si rahat:

Se ameteca putin lapte caldut cu drojdia si putina faina si 2 linguri de zahar se lasa sa cresca ,apoi se toarna peste faina si se pun sarea,galbenusurile,zaharul si coaja de lamaie si vaniliile si se framanta bine ,sa fie un aluat mai moale ,apoi se lasa la dospit sa isi dubleze volumul .


Se intinde coca si se pune umplutura din preparata din: 4 albusurile batute spuma cu zaharul si cu nuca macinata ,si peste ele am pus si rahat taiat cubulete.


Eu il impletesc in doua si le rasucesc apoi le pun in tava si i mai las sa dospieasca 20 minute aproximativ apoi i ung cu ou presar mac si il pun la cuptor pentru 1 ora la 150 grade


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac pufos cu nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

mariac 1

19.04.2010, 15:56

foarte bine arata daniela nota10

Cris2711 1

04.03.2011, 18:41

o bunatate

gaby_gabytza 1

30.09.2011, 08:46

chiar ca e pufos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Rulada turceasca