Cozonac Rosencrantz

de Criss in Dulciuri, 25 Ian 2011 | 4655 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe blogul Gabrielei Cara.

 

INGREDIENTE

  • - 400 g de faina
  • - 2 oua intregi
  • - arome (zahar vanilat, coaja de lamaie)
  • - un praf de sare (eu nu pun niciodata sare la dulciuri)
  • - un pahar mic cu lapte cca.110 ml
  • - 25 g de drojdie
  • - 3 linguri de zahar pentru lapte
  • - 130 g de unt
  • - 6 linguri de zahar pentru unt
  • - 10 linguri de zahar pentru caramel
  • - nuca macinata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosencrantz:

Cele 10 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu el o cratita cu diametru 26 cm. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se arde. :)


Intr-un castron punem faina, ouale, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. Apoi fara sa se lase sa dospeasca, se toarna incet, cate putin peste faina cu oua si arome amestecate in prealabil.

Se framanta aluatul 10 minute, pe blatul de lucru, usor infainat.


Se intinde o foaie dreptunghiulara, de cca. 1 cm grosime. Se unge foaia cu amestecul de unt si zahar si se presara deasupra nuca macinata. Se ruleaza foaia si se taie sulul in 6 bucati egale. Cele 6 bucati se pun in cratita tapetata cu zahar caramel, pastrand o oarecare distanta intre ele. Dupa o ora ele au crescut si arata asa: (poza 5) Se pune cratita in cuptor pentru aproximativ 35 minute.


Cand e gata, cozonacul trebuie rasturnat imediat pe un platou, altfel zaharul caramel se intareste si cozonacul nu mai poate fi scos din cratita.


E foarte bun, pufos in interior si crocant deasupra , acoperit de un strat generos de caramel. Din pacate toate pozele au fost facute seara, fara lumina naturala si calitatea lor nu e cea mai buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosencrantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

26.01.2011, 18:03

parca sunt flori , si eu vreau una , desi stiu ca cu o floare nu se face primavara

gugugh 1

26.01.2011, 22:10

si eu l.am facut si este ff bun

Criss 1

30.01.2011, 15:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnabon sau melcisori(varianta simpla fara glazura)