Cozonac Rosencrantz

de Criss in Dulciuri, 25 Ian 2011 | 4444 vizualizari

 

Reteta am luat-o de pe blogul Gabrielei Cara.

 

INGREDIENTE

  • - 400 g de faina
  • - 2 oua intregi
  • - arome (zahar vanilat, coaja de lamaie)
  • - un praf de sare (eu nu pun niciodata sare la dulciuri)
  • - un pahar mic cu lapte cca.110 ml
  • - 25 g de drojdie
  • - 3 linguri de zahar pentru lapte
  • - 130 g de unt
  • - 6 linguri de zahar pentru unt
  • - 10 linguri de zahar pentru caramel
  • - nuca macinata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Rosencrantz:

Cele 10 linguri de zahar se caramelizeaza si se tapeteaza cu el o cratita cu diametru 26 cm. Folositi o cratita de care sa nu va fie mila ca se arde. :)

Intr-un castron punem faina, ouale, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Separat, drojdia se dizolva in laptele usor caldut si indulcit cu cele 3 linguri de zahar. Apoi fara sa se lase sa dospeasca, se toarna incet, cate putin peste faina cu oua si arome amestecate in prealabil.
Se framanta aluatul 10 minute, pe blatul de lucru, usor infainat.  

Se intinde o foaie dreptunghiulara, de cca. 1 cm grosime. Se unge foaia cu amestecul de unt si zahar si se presara deasupra nuca macinata. Se ruleaza foaia si se taie sulul in 6 bucati egale. Cele 6 bucati se pun in cratita tapetata cu zahar caramel, pastrand o oarecare distanta intre ele. Dupa o ora ele au crescut si arata asa: (poza 5)  Se pune cratita in cuptor pentru aproximativ 35 minute.

Cand e gata, cozonacul trebuie rasturnat imediat pe un platou, altfel zaharul caramel se intareste si cozonacul nu mai poate fi scos din cratita.

E foarte bun, pufos in interior si crocant deasupra , acoperit de un strat generos de caramel. Din pacate toate pozele au fost facute seara, fara lumina naturala si calitatea lor nu e cea mai buna.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Rosencrantz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

mihaelar63 1

26.01.2011, 18:03

parca sunt flori , si eu vreau una , desi stiu ca cu o floare nu se face primavara

gugugh 1

26.01.2011, 22:10

si eu l.am facut si este ff bun

Criss 1

30.01.2011, 15:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta invartita cu mere
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!