Cozonac Steluta

de adnia in Prajituri, 25 Ian 2013 | 916 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -300ml lapte cald
  • -75g unt(margarina),moale,la temperatura camerei
  • -80g zahar
  • -550g faina
  • -1galbenus
  • -1cubulet drojdie
  • Umplutura:
  • -250g nuca
  • -125g zahar
  • -2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac Steluta:

Am pus drojdia la muiat in laptele caldut iar faina am amestecat-o intr-un castron cu zaharul si putina sare.


Am turnat drojdia in faina,am pus untul moale si galbenusul,am framantat un aluat elastic pe carel-am lasat la cald sa dospeasca.


Pentru umplutura: am mixat intr-un castron 250 g nuca, 125 g zahar si 2 linguri lapte.


Dupa ce aluatul meu a crescut suficient, l-am asezat in tava unsa cu unt si tapetata cu faina, am pus umplutura, iar deasupra umpluturii am asezat un "capac" din aluat, in asa fel incat nuca cu cacao sa nu iasa la suprafata. Am lasat iarasi la crescut in forma, apoi am dat la cuptor, pana a trecut testul scobitorii si l-am rasturnat dupa ce s-a mai racit putin.


Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Steluta" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

adnia 1

26.01.2013, 09:12

adry88 1

26.01.2013, 13:38

frumos

Lau 1

26.01.2013, 14:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri fine cu nuci