Crap cu portocale si broccoli

de mihaelar63 in Crap / Caras, 13 Oct 2015 | 1159 vizualizari

 

Cel putin de doua ori pe saptamana consum peste . Imi place cel proaspat de apa dulce curgatoare . Eu zic ca suntem niste norocosi ca putem sa ne aprovizionam cu asa ceva . De aceasta data am dorit o usoara aroma de citrice dar mai putin puternica ca lamaia . Am apelat la portocala . Coloristic langa acestea sta bine ca si garnitura putin broccoli [ fara multe calorii ;d] .

 

INGREDIENTE

  • 1 crap 1.5kg
  • 1 broccoli -1 kg
  • 1 lingurita turmeric pudra
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 2 portocale
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei masline
  • 50 gr slaninuta
  • 50 gr unt
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu portocale si broccoli:


  1. Crapul curatat si spalat se incresteaza pe spate si se aseaza intr-o tava .

  2. Se amesteca zeama de la portocale cu sare , ulei ,ghimbir si turmeric .

  3. Se unge pestele cu acest amestec .

  4. Slaninuta si usturoiul curatat se feliaza si se pune cate o bucatica in fiecare crestatura de pe spatele crapului .

  5. Dati tava la cuptor timp de 45 minute la cuptor pana incepe sa se rumeneasca [ in functie de cum va coace ].

  6. Intre timp spalati broccoli ,il desfaceti in buchetele si il fierbeti usor in apa sarata [ fara a acoperi oala ] .

  7. Scurgeti broccoli intr-o sita si transferati buchetelele in tava cu peste . Peste fiecare buchetel puneti cate o fasie de unt .

  8. Mai dati tava la cuptor cateva minute pana se topeste untul .

  9. Serviti preparatul cald decorat cu portocale .

 

TIPS-URI

1

Broccoli fiert maximum 5-7 minute in apa clocotita cu sare fara capac nu-si pierde culoarea vie .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu portocale si broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mirela0911 1

15.10.2015, 13:41

Ce culori si ce bun e!

Andreea Caroline 1

17.10.2015, 19:15

Niste peste as manca si eu

anca_rm 1

23.10.2015, 11:18

ce-mi place ce si cum gatesti , delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu brânză şi fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste olteneasca