Crap la cuptor in crusta de sare

de Constelatialeu in Crap / Caras, 28 Iun 2014 | 4659 vizualizari

 

Vroiam de mult timp sa incerc reteta asta,asa ca azi am prestat,mai ales ca am avut niste ''cobai la masa''.....sunt in viata daca va intrebati ....

 

INGREDIENTE

  • 1 crap cca 2 kg
  • 250 ml vin alb
  • 2 kg sare grunjoasa
  • condimente pentru peste
  • 3-4 rosii potrivite
  • 1 ardei gras mare
  • catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la cuptor in crusta de sare:

Mai intai am ''inecat ''pestele ca sa moara,sa nu-l sinucid eu......tot a mai miscat nitel cand am bagat cutitul.......Crapul nu se curata de solzi,se scot branhiiile si intestinele,in asa fel incat sa nu crestam burta.Dupa ce l-am curatat de intestine,am scos osul care amaraste,daca ramane acolo,am spalat bine pestele si l-am lasat la scurs.Am taiat rosiile ,ardeiul si usturoiul si le-am amestecat cu condimente de peste,apoi am umplut pestele cu ele. Separat am pus sarea intr-un bol,am adaugat vinul si am amestecat bine.Intr-o tava am pus hartie de copt,am intins jumatate de sare,apoi am asezat crapul si cu restul de sare am imbracat bine crapul.Am lasat tava in camara,pana a doua zi.Am incalzit cuptorul,am bagat tava la cuptor si la foc mediu am copt pestele,cca 1 ora si 20-30 min.....Am scos tava si cu un ciocan am spart crusta de sare,am scos pestele din tava,l-am asezat pe platou si l-am servit...delicios si toata lumea e in viata....

 

TIPS-URI

1

nu e nevoie sa-l tineti peste noapte in crusta,la mine asa a fost conjunctura,ca nu aveam timp a doua zi sa-l pregatesc,doar sa-l bag la cuptor

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la cuptor in crusta de sare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

MOKUSKA 1

29.06.2014, 11:36

Clemeee, e dementiala reteta

laura_n 1

29.06.2014, 14:52

bunaciune!

MotanLaOale 1

30.06.2014, 21:01

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Crap la cuptor