Crap cu sos de rosii si usturoi

de Oana in Crap / Caras, 17 Ian 2010 | 10937 vizualizari

 

O minunatie culinara, reteta de la Corina din Tulcea (muah :) ), asa cum o face mamica ei acasa sub denumirea de "crap la protap"

 

INGREDIENTE

  • un crap de 1 kg
  • o mana catei de usturoi
  • o crenguta de cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri cu ulei
  • o cana mare cu suc de rosii
  • cateva frunze de dafin
  • 6-7 cartofi maricei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu sos de rosii si usturoi:

Pestele se curata, se spala si se aseaza intr-o tava mai adanca. Eu am pus hartie de copt, sa nu lipeasca sau sa se arda pestele. Cartofii se curata, se spala, se taie in patru si se aseaza in tava, langa peste.


Se prepara un sos din usturoiul pisat, sucul de rosii, ulei, sare, piper si cimbru maruntit. Eu am folosit suc de rosii facut in casa, era mai lichid. Daca folositi pasta de tomate, subtiati cu apa. Se adauga sosul in tava, peste cartofi si peste. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie cartofii, aproximativ 30 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Sylvia 1

19.02.2010, 23:53

Vai ce minunatie am gasit si pun reteta la favorite. Cum ziceai si tu mi-am facut si eu o lista cat China ce sa fac daca sunt pofticioasa si e plin de mancaruri bune .

Oana 1

20.02.2010, 20:54

Daaaa, si eu sunt pofticioasa rau!!

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Caras cu sos de roşii şi măsline la cuptor