Crap cu sos de rosii si usturoi

de Oana in Crap / Caras, 17 Ian 2010 | 10545 vizualizari

 

O minunatie culinara, reteta de la Corina din Tulcea (muah :) ), asa cum o face mamica ei acasa sub denumirea de "crap la protap"

 

INGREDIENTE

  • un crap de 1 kg
  • o mana catei de usturoi
  • o crenguta de cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri cu ulei
  • o cana mare cu suc de rosii
  • cateva frunze de dafin
  • 6-7 cartofi maricei
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap cu sos de rosii si usturoi:

Pestele se curata, se spala si se aseaza intr-o tava mai adanca. Eu am pus hartie de copt, sa nu lipeasca sau sa se arda pestele. Cartofii se curata, se spala, se taie in patru si se aseaza in tava, langa peste.

Se prepara un sos din usturoiul pisat, sucul de rosii, ulei, sare, piper si cimbru maruntit. Eu am folosit suc de rosii facut in casa, era mai lichid. Daca folositi pasta de tomate, subtiati cu apa. Se adauga sosul in tava, peste cartofi si peste. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se lasa la cuptor, la foc potrivit, pana se inmoaie cartofii, aproximativ 30 de minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Crap cu sos de rosii si usturoi-0
Crap cu sos de rosii si usturoi-1
Crap cu sos de rosii si usturoi-2
Crap cu sos de rosii si usturoi-3
Crap cu sos de rosii si usturoi-4
Crap cu sos de rosii si usturoi-5
Crap cu sos de rosii si usturoi-6
Crap cu sos de rosii si usturoi-7
Crap cu sos de rosii si usturoi-8

COMENTARII (21)

Sylvia

Sylvia 1

19.02.2010, 23:53

Vai ce minunatie am gasit si pun reteta la favorite. Cum ziceai si tu mi-am facut si eu o lista cat China ce sa fac daca sunt pofticioasa si e plin de mancaruri bune .

Oana

Oana 1

20.02.2010, 20:54

Daaaa, si eu sunt pofticioasa rau!!

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 23:33

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro