Crap de Dunare la cuptor

de Constelatialeu in Crap / Caras, 11 Oct 2020 | 187 vizualizari

 

N-am fost la Dunare, a venit Dunarea la pescarie si-am ''pescuit'' doi crapsani...pe unul l-am prajit, pe celallat l-am masat bine si l-am bata la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de Dunare cca 1 kg ( dupa ce l-am kilarit)
  • 2 linguri de mustar
  • zeama de la 1/2 lamaie mai mica
  • 2 linguri ulei masline
  • piper multicolor macinat
  • sare
  • 1 cana cu apa
  • 2-3 catei de usturoi
  • felii de lamaie fara coaja
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap de Dunare la cuptor:

Am curatat pestele de solzi, i-am scos intestinele, l-am taiat rondele si l-am spalat bine, apoi l-am lasat sa se scurga de apa. Am tregatit un sos din mustar, ulei, zeama de lamaie, sare si piper, am amestecat ca la maioneza, apoi am pus rondelele de peste in sos si am alsat cca 1 ora sa se odihneasca-n sos. Dupa 1 ora am scos rondele l-am asezat intr-o tava, am turnat peste rondele tot sosul din castron, apoi am taiat cateii de usturoi in rondele si i-am pus peste rondele de peste. Am taiat cateva felii de lamaie si le-am pus in tava, apoi am turnat apa. Am acoperit tava cu folie de aluminiu, am bagat tava in cuptor, cu focul foarte mic, pentru cca 1 si 1/2 ore. Se poate manca asa simplu sau cu o garnitura de cartofi natur si patrunjel verde. Eu l-am savurat doar cu patrunjel verde. E bun atat cald cat si rece. Sa vaeti pofta !

Daca ti-a placut reteta noastra "Crap de Dunare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Bunica 1

11.10.2020, 17:05

Cam bun crapul!

Rocsi 1

11.10.2020, 20:24

Gherca Daniela 1

11.10.2020, 21:38

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava turceasca cu nuca
  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bacalhau á Braga (Cod la cuptor)