Crap in stil frantuzesc

de Toamna07 in Crap / Caras, 28 Mar 2013 | 3323 vizualizari

 

Meritam si noi din cand in cand un mic rasfat culinar, nu?
Hai sa vedem cum gatesc pestele, cei mai mari artisti culinari ai lumii , francezii.
Nu este deloc complicat si e extrem de gustos!

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 1 crap ( 1,5 - 2 kg )
  • 1 pachet de unt + 2-3 cubulete
  • 4 catei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 250 ml. vin alb
  • 2 linguri pesmet
  • 2 linguri smantana(optional)
  • 2 foi de dafin
  • patrunjel
  • coaja rasa de la o lamaie medie
  • cimbru
  • rozmarin
  • sare si piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap in stil frantuzesc:

Mod de preparare: Pentru inceput preparam untul aromat. Frecam un pachet de unt tinut la temperatura camerei cu sare, piper, coaja de lamaie, cimbru, patrunjel tocat marunt si rozmarin. Adaugam ceapa si usturoiul tocate foarte fin si amestecam bine toate ingredientele pana se omogenizeaza.


Dupa ce curatam crapul de solzi , il taiem pe burta si indepartam intestinele spaland apoi foarte bine interiorul si exteriorul pestelui. Se sterge cu un prosop de bucatarie si se asaza intr-o tava pe cateva bucatele de unt nearomatizat. Eu am folosit capul si coada pestelui la ciorba, dar il puteti lasa intreg , pentru un aspect mai deosebit. Cu jumatate din cantitatea de unt aromat,se unge crapul pe exterior, iar cu cealalta jumatate pe interior. Se da la cuptor, la foc mediu pentru 10 minute apoi il scoatem, presaram pesmet si il mai coacem inca 20 de minute dupa care adaugam vinul si dafinul; lasam din nou la copt alte 20-25 de minute.


Nu uitati ca din cand in cand sa stropiti pestele cu sosul din tava. Cand este gata, putem servi crapul si alaturi de sosul delicios ramas in tava, pe care il amestecam cu cele doua linguri de smantana.


Bon appetit!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap in stil frantuzesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

28.03.2013, 16:32

bun bun

Rocsi 1

28.03.2013, 20:32

Ce bine arata

Toamna07 1

29.03.2013, 11:22

Va pup !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Crap in foi de dafin, stropit cu vin rosu