Crap la gratar cu sos bucataras

de Gusti in Crap / Caras, 3 Iul 2010 | 6558 vizualizari

 

In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza

 

INGREDIENTE

  • 1 crap portionat
  • 5 rosii
  • 5 ardei capia rosii
  • 3-4 ardei verzi
  • 1 ceapa mare
  • 1 capatina de usturoi nou
  • patrunjel
  • sare
  • piper
  • boia iute (dupa gust)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap la gratar cu sos bucataras:

In cinstea ultimei zile de concediu am pus pe gratar un crap, pe care l-am acoperit apoi cu un sos de rosii coapte cu usturoi si i-am asortat o portie de mamaligutza

Pestele l-am fript, dar tot la fel de bine se poate face pe aragaz, in tigaie, ori la un gratar pe ochi sau electric.

Sosul iese insa delicios cind ingredintele sint coapte pe gratar cu jar. Asadar, rosiile si ardeii capia s-au rumenit frumos in timp ce am curatat si pisat usturoiul.

Dupa ce le-am luat de pe gratar le-am decojit si taiat cubulete (rosiile) si fisii (ardeii capia).

Usturoiul pisat l-am frecat cu putina sare si apa, pina a devenit o pasta usor apoasa.

Am pus intr-un wok (puteti folosi si o tigaie normala) la calit ceapa taiata peshtishor cu putin ulei de masline, iar dupa ce a devenit aurie i-am adaugat o ceasca de supa de legume si am lasat-o 3-4 minute la inabusit (daca nu aveti supa se poate completa cu 1/2 cub de Knorr concentrat de legume si o cescutza cu apa).

Am adaugat rosiile coapte si ardeiul copt, sarea, piperul si putina boia iute si am mai lasat 5 minute pe foc amestecind.

Dupa ce am oprit focul si compozitia s-a odihnit circa 4-5 minute, am pus si usturoiul si o mina de patrunjel taiat marunt.

Amestecati si turnati peste bucatile de peste.

Normal, sa nu uitati mamaligutza si ardeii iuti copti si ei pentru cei care prefera un "condiment" in plus :).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap la gratar cu sos bucataras" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

elena1988 1

08.02.2011, 14:17

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:19

o reteta foarte buna

AnyCostescu 1

07.02.2013, 13:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!