Crap umplut cu orez

de Bucataras Medi in Crap / Caras, 16 Noi 2011 | 8334 vizualizari

 

Am promis ca vin cu peste si iaca am sosit....................asa ca fac strigare catre toti cei carora le place pestele......................)))))

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de 2-3 kg
  • 1 ceasca cu orez
  • 1 ceapa uscata
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 1 lamaie
  • 1 cana cu suc de rosii
  • ulei de masline
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 1 rosie
  • boia dulce de ardei
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap umplut cu orez:

Pestele se curata de solzi, il golim de intestine, se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare, piper macinat si boia de ardei, atat pe exterior cat si in interior. Se da la rece atata timp cat pregatim umplutura.

Pregatim deci umplutura:curatam ceapa si o taiem marunt; morcovul il curatam si il dam prin razatoare; ardeiul gras il curatam si il taiem fasiute. Calim  legumele in ulei, iar apoi adaugam orezul spalat si bine scurs de apa. Se amesteca bine pentru a nu se prinde orezul si stingem cu apa sau supa de legume. Potrivim de sare si piper si lasam pana cand orezul este pe jumatate fiert. Tragem de pe foc si adaugam patrunjelul verde tocat marunt, apoi amestecam bine.

Cu aceasta compozitie umplem burta crapului, nu prea plin, pentru ca la cuptor orezul se va mai umfla. Coasem burta crapului sau prindem in scobitori. Ungem o tava cu ulei si asezam crapul in ea. Eu nu am avut o tava prea mare astfel incat am fost nevoita sa mai tai din coada.........hihihi. Ungem si crapul cu putin ulei, stropim cu zeama de lamaie, adaugam vinul, o rosie taiata in jumatate, cateva felii de lamaie si cateva fire de patrunjel verde. Dam la cuptor avand grija ca din cand in cand sa stropim pestele cu sosul din tava. Cand pestele este pe jumatate facut adaugam sucul de rosii si lasam  pana cand pestele este bine facut si frumos rumenit. Asezonam cu marar verde. Cand este gata scoatem pestele pe un platou, indepartam ata, asezonam cu marar verde si apoi taiem felii. Servim alaturi de o garnitura si sosul din tava.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap umplut cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Crap umplut cu orez-0
Crap umplut cu orez-1
Crap umplut cu orez-2
Crap umplut cu orez-3
Crap umplut cu orez-4
Crap umplut cu orez-5
Crap umplut cu orez-6
Crap umplut cu orez-7
Crap umplut cu orez-8
Crap umplut cu orez-9
Crap umplut cu orez-10

COMENTARII (84)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

18.11.2011, 14:27

Multumesc ,Oana!..............

Ina

Ina 1

18.11.2011, 22:24

medioto59

16.11.2011, 19:21
ino?
Medi', ce-am facut eu?

mihaelar63

mihaelar63 1

24.11.2011, 15:14

Arata demential

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!