Crap umplut cu orez

de Bucataras Medi in Crap / Caras, 16 Noi 2011 | 8875 vizualizari

 

Am promis ca vin cu peste si iaca am sosit....................asa ca fac strigare catre toti cei carora le place pestele......................)))))

 

INGREDIENTE

  • 1 crap de 2-3 kg
  • 1 ceasca cu orez
  • 1 ceapa uscata
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 rosie
  • 1 lamaie
  • 1 cana cu suc de rosii
  • ulei de masline
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • 1 rosie
  • boia dulce de ardei
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crap umplut cu orez:

Pestele se curata de solzi, il golim de intestine, se spala, se lasa la scurs si apoi se condimenteaza cu sare, piper macinat si boia de ardei, atat pe exterior cat si in interior. Se da la rece atata timp cat pregatim umplutura.


Pregatim deci umplutura:curatam ceapa si o taiem marunt; morcovul il curatam si il dam prin razatoare; ardeiul gras il curatam si il taiem fasiute. Calim legumele in ulei, iar apoi adaugam orezul spalat si bine scurs de apa. Se amesteca bine pentru a nu se prinde orezul si stingem cu apa sau supa de legume. Potrivim de sare si piper si lasam pana cand orezul este pe jumatate fiert. Tragem de pe foc si adaugam patrunjelul verde tocat marunt, apoi amestecam bine.


Cu aceasta compozitie umplem burta crapului, nu prea plin, pentru ca la cuptor orezul se va mai umfla. Coasem burta crapului sau prindem in scobitori. Ungem o tava cu ulei si asezam crapul in ea. Eu nu am avut o tava prea mare astfel incat am fost nevoita sa mai tai din coada.........hihihi. Ungem si crapul cu putin ulei, stropim cu zeama de lamaie, adaugam vinul, o rosie taiata in jumatate, cateva felii de lamaie si cateva fire de patrunjel verde. Dam la cuptor avand grija ca din cand in cand sa stropim pestele cu sosul din tava. Cand pestele este pe jumatate facut adaugam sucul de rosii si lasam pana cand pestele este bine facut si frumos rumenit. Asezonam cu marar verde. Cand este gata scoatem pestele pe un platou, indepartam ata, asezonam cu marar verde si apoi taiem felii. Servim alaturi de o garnitura si sosul din tava.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crap umplut cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (84)

Bucataras Medi 1

18.11.2011, 14:27

Multumesc ,Oana!..............

Ina 1

18.11.2011, 22:24

medioto59

16.11.2011, 19:21
ino?
Medi', ce-am facut eu?

mihaelar63 1

24.11.2011, 15:14

Arata demential

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Crap umplut