Crema de conopida

de nico15 in Supe, 3 Aug 2017 | 2187 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g de conopida
  • 2 cepe
  • 1 litru de lapte
  • 150 ml de smantana pentru gatit 15%
  • 30 g de unt
  • ulei
  • sare
  • nucsoara
  • otet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de conopida:

 

Taiem conopida in florete si o punem in apa cu sare si putin otet sa se curete de impuritati, o lasam aproximativ 10-15 minute.

Tocam două cepe medii și le punem la sotat in ulei, la foc mic, cu puțină sare. După ce ceapa s-a inmuiat, se pot adauga floretele de conopida, le putem lasa florete sau putem sa te taiem in cubulete mai mici sa fiarba mai repede, aproximtiv 500-600 de grame. Punem deoparte 2-3 florete mici de conopida, pe care le vom taia la mandolina sa fie foarte fin taiate, ulterior cu acestea vom decora supa crema.

 Lasam cateva minute 4, 5 minute cat sa se intrepatrunda ceapa cu conopida, dupa care adaugam 1 litru de lapte si lasam sa fiarba incet.  Verificam cand este conopida fiarta si luam de pe foc. Punem conținutul oalei într-un blender și adăugam 150 ml smântână pentru gatit.

 Mixați până obțineți textura dorită. Puneți crema din nou pe foc mic, pentru 5-6 minute. Potriviți gustul cu sare, adăugați nucșoară măcinată si ulei de măsline. Pentru décor am folosit felii foarte fine din floretele de conopida, pe care le-am sotat cateva minute in unt. Atentie, nu foarte mult sa nu isi schimbe culoarea.

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de conopida" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Năut chips

pe 25.03 la 20:08

Reteta de mancare de post cu urzici

de Caty 2

pe 22.03 la 17:01

Reteta de nuci umplute, de post

pe 18.03 la 17:55

Reteta de samosa cu dovleac

pe 18.03 la 17:47

Reteta de triunghiuri cu mere si pere

pe 18.03 la 17:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1370 puncte

oanapl

1211 puncte

Caty

1184 puncte

MotanLaOale

1007 puncte

Rocsi

544 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu smantana si crutoane