Crema de iaurt cu lamaie

de Corinuta in Dulciuri, 22 Iul 2010 | 2113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 lamai de marime egala
  • 50 g zahar
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 150 ml frisca lichida
  • 150 ml iaurt cu aroma de vanilie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de iaurt cu lamaie:

Se spala lamaile cu apa fierbinte si se sterg. La un capat se taie o felie subtire ptr ca fructele sa poata sa stea vertical.


De la fiecare lamaie se taie un capac si se scobeste cu grija fructul cu o lingurita cu marginile taioase. Pulpa de la 2 lamai se taie in cubulete mici, timp in care se pasteaza sucul scurs si se scot semintele. Lamaia taiata cubulete si sucul se amesteca bine cu zaharul.


Se amesteca putin suc de lamaie cu amidonul alimentar. Sucul de lamaie impreuna cu cubuletele se dau in clocot, apoi se adauga amidonul dizolvat si se mai lasa sa dea un clocot. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.


Se bate bine frisca. O parte se pastreaza ptr ornat. Restul se adauga peste amestecul cu lamaie, impreuna cu iaurtul.


Se toarna crema in lamai si se pun o ora la frigider.


Se orneaza cu frisca si se servesc.

 

TIPS-URI

1

Daca nu gasiti iaurt cu aroma de vanilie, amestecati un plic de zahar vanilat intr-un iaurt natur.

2

Pe baza acestei retete se pot umple si alte citrice, precum portocale sau grapefruit. In acest caz sunt de ajuns 4 fructe si mai putin zahar.

3

210 kcal/portie

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de iaurt cu lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

rivka 1

25.07.2010, 17:31

SUPER!

Corinuta 1

25.07.2010, 19:19

Ina, te astept la o portie!

Corinuta 1

25.07.2010, 19:19

Rivka, multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu branza, cacao si scortisoara