Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Daca laptele condensat in sine nu m-a impresionat cu nimic, poate pentru faptul ca e destul de asemanator cu cel facut acasa dupa reteta Laurei Adamache (si e grozav de bun si ala, deci, nu-l mai cumpar :))) ), crema caramel, din lapte condensat (dulce de leche), m-a cucerit definitiv.
Ma mir cum de rezist sa nu-l mananc tot odata :)))
Aroma de caramel, textura fina, consistenta potrivita pentru orice desert, aceasta crema caramel,din lapte condesat cucereste pana si prin culoarea atat de apetisanta si calda.
Procedeul de obtinere a acestei creme e simplu. Introducerea cutiei de lapte condensat la cuptor (nedesfacuta), intr-o oala cu apa, asa incat apa sa intreaca inaltimea cutiei (daca apa scade , completati, altfel riscati o explozie - eu n-am riscat-o :))) ).Lasat pentru doua ore in cuptor, la deschiderea cutiei veti ramane surprinsi de faptul ca o crema se poate face singura :)).- metoda asta n-am aprofundat-o prea mult ca nici vorba sa-mi doresc s-o-ncerc :)))
Eu mi-s mai fricoasa din fire :)), asa ca nu m-am riscat. Am folosit metoda lui Florin
Am turnat laptele intr-un vas yena, am pus vasul intr-o tava cu apa (apa pana la jumatate) si am pus capacul vasului.
Florin a folosit folie de aluminiu, vasul meu are capac :)
Am lasat la cuptor la foc mediu spre mic, timp de 2 ore.
Uite ce-a iesit.
Am pus cate un motz prajiturilor facute ieri iar restul l-am depozitat la frigider.
Pentru cei ce nu gasesc lapte condensat la magazinele din oras (cum a fost si cazul meu) las AICI link-ul site-ului de unde l-am comandat(clik pe "comanda")
Livrarea se face prin Posta Romana, foarte repede si cu costuri destul de convenabile de transport.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult