Crema de lapte condensat - Dulce de leche

de gaby_duceag in Dulciuri, 28 Iun 2011 | 16560 vizualizari

 

Daca laptele condensat in sine nu m-a impresionat cu nimic, poate pentru faptul ca e destul de asemanator cu cel facut acasa dupa reteta Laurei Adamache (si e grozav de bun si ala, deci, nu-l mai cumpar :))) ), crema caramel, din lapte condensat (dulce de leche), m-a cucerit definitiv.
Ma mir cum de rezist sa nu-l mananc tot odata :)))

 

INGREDIENTE

  • lapte condensat
  • un vas yena
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lapte condensat - Dulce de leche:

Aroma de caramel, textura fina, consistenta potrivita pentru orice desert, aceasta crema caramel,din lapte condesat cucereste pana si prin culoarea atat de apetisanta si calda.


Procedeul de obtinere a acestei creme e simplu. Introducerea cutiei de lapte condensat la cuptor (nedesfacuta), intr-o oala cu apa, asa incat apa sa intreaca inaltimea cutiei  (daca apa scade , completati, altfel riscati o explozie - eu n-am riscat-o :))) ).Lasat pentru doua ore in cuptor, la deschiderea cutiei veti ramane surprinsi de faptul ca o crema se poate face singura :)).- metoda asta n-am aprofundat-o prea mult ca nici vorba sa-mi doresc s-o-ncerc :)))

Eu mi-s mai fricoasa din fire :)), asa ca nu m-am riscat. Am folosit metoda lui Florin
Am turnat laptele intr-un vas yena, am pus vasul intr-o tava cu apa (apa pana la jumatate) si am pus capacul vasului.
Florin a folosit folie de aluminiu, vasul meu are capac :)

Am lasat la cuptor la foc mediu spre mic, timp de 2 ore.
Uite ce-a iesit.

 




Am pus cate un motz prajiturilor facute ieri iar restul l-am depozitat la frigider.

 

Pentru cei ce nu gasesc lapte condensat la magazinele din oras (cum a fost si cazul meu) las AICI link-ul site-ului de unde l-am comandat(clik pe "comanda")
Livrarea se face prin Posta Romana, foarte repede si cu costuri destul de convenabile de transport.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte condensat - Dulce de leche" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dulce de Leche