Crema de tapioca

de dentistutza in Mancare copii, 31 Mai 2011 | 9332 vizualizari

 

Am citit ici colo despre tapioca dar nu am incercat-o pana acum. Tapioca este obtinuta dintr-o planta originara din Brazilia dar se foloseste in multe alte zone, din Extremul Orient pana in India si Marea Britanie, atat la budinci pentru cei mici cat si la feluri sarate. Are proprietatea de a aglutina mancarea ( ingroasa). Contine zaharuri si nu contine deloc proteine, gluten sau grasimi.
. Eu am facut o crema simpla care seamana mult cu clasicul orez cu lapte, dar tapioca este mai fina si se face mai repede . Sigur va fi pe placul copiilor.

 

INGREDIENTE

  • 1 cup tapioca
  • 2 cups apa rece
  • 3 cups lapte
  • 3 linguri zahar obisnuit
  • 1 lingura zahar brun
  • 1/3 baton vanilie despicat pe lung
  • 1 praf sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de tapioca:

Granulele de tapioca se pun la inmuiat cu apa rece timp de 15-20 minute. Apoi, dupa ce s-au umflat se pun la fiert pe foc mic cu restul de ingrediente. Se supravegheaza si se amesteca des ca sa nu se prinda. Este gata atunci cand se ingroasa frumos.


Se poate servi ca atare sau combinata cu putina dulceata/scortisoara/ carame/capsunel...dupa plac si dupa continutul frigiderului.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de tapioca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mamaieelena 1

06.06.2011, 07:26

buna

deyutzky 1

06.06.2011, 18:48

minunata

oana_pisicutza16 1

10.04.2012, 12:06

interesanta reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Albinita
  • 09

    MA

  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de cartofi, dres cu ouă și smântână

de RODIMUR 5

ieri la 23:13

Tort Fanta

ieri la 20:59

Muratura asortata

ieri la 19:48

Branzoaice umplute cu mere

ieri la 18:18

Fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

de Ancutsa 5

ieri la 18:07

RETETA RECOMANDATA
Sandwich-uri pentru copii:Insula