Crema de zahar ars

de mihaelaM in Dulciuri, 10 Apr 2011 | 1071 vizualizari

 

O sa va rat aceasta reteta pas cu pas in imagini.

 

INGREDIENTE

  • 9 oua
  • 1l lapte
  • 5 inguri zahar+5linguri pt tapetat
  • 1fiola esenta vanilie
  • 2 pliculete zahar vanilinat
  • 100 frisca

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Pt inceput punem laptele sa se incalzeasca.

Separam albusurile de galbenusuri iar albusurile le batem spuma tare peste care adaugam zaharul lingura cu lingura mixind bine si tot aici punem si esenta si zaharul vanilinat.Cand am terminat de pus zaharul si am amestecat bine punem galbenusurile si din nou mixam.Compozitia obtinuta o punem peste lapte cald si amestecam ..

intr-o oala pe care o vom baga la cuptor punem celelalte 5linguri de zahar si lasam sa se caramelizeze dupa care invartim oala ca sa putem tapeta peretii oalei cu caramel

Dupa ce am obtinut acea glazura pe toata oala punem compozitia de oua cu laptele si dam la cuptor cam 45-50min la foc potrivit.

Cand crema  a devenit aurie o scoatem si o lasam sa se raceasca iar dupa ce s-a racit o scoatem pe un platou si o ornam cu frisca.

       POFTA BUNA!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars-0
Crema de zahar ars-1
Crema de zahar ars-2
Crema de zahar ars-3
Crema de zahar ars-4
Crema de zahar ars-5
Crema de zahar ars-6
Crema de zahar ars-7
Crema de zahar ars-8
Crema de zahar ars-9
Crema de zahar ars-10
Crema de zahar ars-11
Crema de zahar ars-12
Crema de zahar ars-13

COMENTARII (19)

Rocsi

Rocsi 1

11.04.2011, 11:14

mihaelaM

mihaelaM 1

11.04.2011, 12:41

rocsi

adry88

adry88 1

31.05.2011, 21:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!