Cremă de zahăr ars

de madi_marin in Dulciuri, 19 Mai 2012 | 1428 vizualizari

 

Pentru musafirii de mâine am pregătit acest desert foarte simplu şi foarte gustos. Crema am făcut-o la bain-marie pentru că îmi place foarte mult consistenţa ei perfect fină în comparaţie cu cea pregătită clasic ,plus că în felul acesta mie îmi iese mai mult sirop….Poate fi servită cu frişcă bătută sau ca atare, dar neapărat rece de la frigider!

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă
  • 1 l lapte
  • 8 linguri de zahăr
  • esenţă de vanilie

Caramel:

  • 150 g zahăr
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremă de zahăr ars:

Se caramelizează zahărul la foc mic într-o crăticioară cu pereţii mai groşi împreună cu câţiva stropi de apă. Se amestecă să nu se ardă. C-nd e gata se toarnă în vasul în care urmează să meargă la cuptor, de preferat rotund şi nu foarte mare.


Ouăle se bat cu zahărul foarte bine, după care se adaugă laptele şi vanilia. Se amestecă bine, apoi se toarnă compoziţia peste caramel. Se pune vasul într-unul mai mare cu apă, la bain-marie, şi se dă la cuptor direct pe plită. Se coace crema cam 40-45 de minute, apoi se dă la răcit.


Se serveşte rece!


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremă de zahăr ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

madi_marin 1

20.05.2012, 12:34

Ruxy...multumesc... am rezistat cu brio asa cum rezist tuturor tentatiilor pentru ca imi doresc foarte mult rezultate bune...

mamaieelena 1

22.05.2012, 20:42

madi_marin 1

23.05.2012, 20:41

mamaieelena...multumesc....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremă de zahăr ars