Crema de zahar ars

de gaby_duceag in Dulciuri, 25 Ian 2013 | 4304 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 20 linguri zahar
  • 1 l de lapte
  • 3 plicuri zahar vanilat.
  • o lingura amidon
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars:

Puneti laptele la fiert la foc mic.

Intr-o cratita destul de marisoara caramelizati 10 linguri de zahar pana ce devine maroniu-auriu (nu-l ardeti prea tare pt ca riscati sa devina crema amaruie). Il luati de pe foc si tapetati peretii vasului miscand usor cratita (nu bagati degetelul,ca arde) sau puneti cate putin in vase mici si tapetati usor peretii lor(repede, ca se intareste )

Ouale  le mixati impreuna cu celelalte 10 linguri de zahar, amidonul si zaharul vanilat. Amestecati apoi cu laptele fiert, dupa ce acesta a fost lasat sa se racoreasca 5 minute.

Turnati amestecul  peste zaharul ars din cratita sau in forme si bagati la cuptor, la foc mediu spre mic. Lasati pentru o ora,(pana ce capata o consistenta legata si incepe sa se zareasca sucul caramel).

Bagati la frigider si rasturnati cand e rece.

Pofta buna!

N-ar strica un mot de frisca :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars