Crema De Zahar Ars

de Anamaria Cook in Dulciuri, 23 Mai 2013 | 37814 vizualizari

 

Cred ca au trecut vreo 10 ani de cand nu am mai mancat crema de zahar ars, imi aduc aminte cu placere cum mama ne facea acest desert cand eram mici si acum cateva zile am decis sa readuc gustul copilariei in bucataria mea.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 250 g zahar pentru caramel
  • 150 g zahar pentru oua
  • 1 lingurita extract de vanilie sau o pastaie de vanilie
  • 1l lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema De Zahar Ars:

Bateti ouale (eu am batut ouale cu un tel dar puteti folosi un mixer electric) ca pentru omleta apoi adaugati zaharul si continuati sa mixati 1-2 minute.


Adaugati laptele si mixati in continuare pana ce compozitia se omogenizeaza.


Puneti restul de zahar intr-o tigaie sau un vas termorezistent si caramelizati zaharul pe aragaz sau in cuptor(varianta la cuptor dureaza mai mult). Cand zaharul s-a topit si capata o culoare maronie tapetati peretii vasului cu sosul obtinut insa aveti mare grija caci in contact cu pielea poate provoca arsuri destul de grave.(Fiti cu ochii pe zahar si nu il lasati sa se arda caci are un gust amar)


Turnati compozitia de oua peste sosul de caramel si puneti in cuptorul incins la 160C/325F/gaz 3 pentru 50-60 de minute sau pana ce crema capata o culoare aurie si s-a patruns complet. Rasturnati pe un platou sau o farfurie. Portionati dupa preferinta si serviti fierbinte sau rece, este la fel de delicioasa.


POFTA BUNA!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema De Zahar Ars" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

ella 87 1

23.05.2013, 22:40

nu am facut aceasta reteta dar am s-o incercyamy

Anett 1

23.05.2013, 23:04

foarte bun!

_Alina_ 1

24.05.2013, 08:03

N-am mai papat de multa vreme, iar bunatatea asta ma ispiteste rau de tot.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Șarlota Diplomat, cu portocale

de RODIMUR 5

la 00:30

Tort de ciocolată şi cafea cu glazură oglindă

de Ancutsa 5

ieri la 23:27

Biscuiti vitralii

ieri la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars