Crema de zahar ars cu portocale

de madi_marin in Dulciuri, 23 Feb 2010 | 3361 vizualizari

 

E un desert foarte simplu de pregatit si foarte gustos.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 ml frisca lichida
  • 150 ml lapte
  • 5 linguri cu zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • zeama de la o portocala
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zahar ars cu portocale:

 Intr-o craticioara se pun 2 linguri cu zahar stropit cu cateva picaturi de apa sa se caramelizeze. Cand e gata se repartizeaza pe peretii vasului pana la jumatate. Se lasa la racit.

Ouale se mixeaza cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul. Apoi se adauga frisca lichida , laptele si zeama de portocala. Se toarna compozitia peste caramelul racit si se da la cuptor pentru 20-25 de minute.

Se serveste de la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

Crema de zahar ars cu portocale-0
Crema de zahar ars cu portocale-1
Crema de zahar ars cu portocale-2
Crema de zahar ars cu portocale-3
Crema de zahar ars cu portocale-4
Crema de zahar ars cu portocale-5
Crema de zahar ars cu portocale-6

COMENTARII (23)

mamidesara

mamidesara 1

02.03.2010, 12:00

super reteta!

epurasha2bb

epurasha2bb 1

04.03.2010, 23:25

o reteta super madi! si arata foarte apetisant! salvez la favorite!

elena1988

elena1988 1

10.03.2011, 17:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!