Crema de zmeura

de Brindusa in Dulciuri, 14 Oct 2011 | 3467 vizualizari

 

Zmeura proaspata in octombrie = I'm in heaven. Si acum urmeaza dilema: tarta am facut, inghetata am facut, tort am facut, ce sa mai gatesc din ea? Cum in timpul saptamanii timpul a inceput sa se contracte din ce in ce mai mult, trebuie neaparat sa fie si rapida. rrrrrrrrrr (astea sunt rotitele creierului meu care se invart). Gata, am gasit! O crema de zmeura e exact ce-mi trebuie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g smantana grasa (varsata, nu la cutie)
  • 500 g zmeura, spalata si scursa
  • 10 g gelatina + 3 linguri cu lapte
  • 100 - 150 g zahar pudra
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de zmeura:

Amesteca gelatina cu laptele si las-o sa se hidrateze

400 g de zmeura fa-le piure cu blenderul, apoi da-le printr-o sita deasa, ca sa scoti samburii. Incalzeste sucul de zmeura pana aproape de fierbere. Inchide focul, adauga gelatina cu lapte si amesteca bine sa se omogenizeze gelatina.

Pune zaharul pudra si amesteca bine pana se topeste.

Adauga smantana si amesteca bine. Adauga restul de zmeura si amesteca usor.

Pune crema de zmeura in pahare de servire unica si pune totul la frigider pana a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Brindusa 1

15.10.2011, 19:49

Multumesc, dragele mele

Rocsi 1

15.10.2011, 20:51

ce mi-ar placea sa gust putin

MIUTA 1

17.10.2011, 17:57

Tare buna,imi place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4715 puncte

mihaelar63

3140 puncte

Constelatialeu

2900 puncte

katty

2765 puncte

RODIMUR

2382 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in sos de rosii
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Eclere cu zmeura