Crema portocale /Orange Curd

de Catalina L in Dulciuri, 6 Mai 2017 | 475 vizualizari

 

 
Curd-ul (in engleza Fruit curd ) in general, este o crema pe baza de fructe. Este extrem de raspandita in Marea Britanie si in SUA .
Crema cu lamaie este cea mai populara, insa se poate pregati si cu lime, portocala, grepfruit..... 
Iata o reteta cu portocale.
http://blogulluicatalina.blogspot.fr/2017/03/crema-orange-curd.html

 

INGREDIENTE

pentru 400 -500 g de crema:
  • 3 galbenusuri de ou
  • 80 g de zahar
  • 20 g de amidon de porumb - Maizena
  • 25 cl de suc de portocale (3-4 portocale)
  • 40 g de unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema portocale /Orange Curd:


Într-un castron, se bat ouale cu zaharul, pana cand amestecul se albeste. Adaugati amidonul si amestecati. Se adauga treptat sucul de portocale.


Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță.


Se pune la fiert la foc mic, pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.
Atentie crema se incheaga rapid ... se amestecă bine cu un tel.


Luati de pe foc si adaugati untul moale.


Se lasa sa se raceasca, amestecand din cand in cand.


Puneti un film alimentar la suprafata si dati la frigider.


Am facut mini tarte- pentru aluat vezi reteta aici.



Crema curd este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.


Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

 

TIPS-URI

1

Crema curd este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.

2

Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

3

Poate fi folosita ca umplutura pentru prajituri, tarte, cupcakes, torturi, gogosi, clatite etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema portocale /Orange Curd" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

07.05.2017, 15:50

oanapl 1

07.05.2017, 16:05

Ce bine arata!

Rocsi 1

08.05.2017, 20:47

Arata bine crema ta! Eu am facut candva cu lamaie, dar nu mi-a placut la gust

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu Finetti