Cremes

de MonaMimi in Dulciuri, 5 Ian 2013 | 10164 vizualizari

 

Am vrut un cremes facut de mine si tot cautand pe net am gasit aceasta reteta by Laura Laurentiu, merita incercat

 

INGREDIENTE

pentru foi:

  • 450 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri cu varf iaurt
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • un varf cutit sare
  • apa rece cat cuprinde pentru a se forma un aluat nelipicios
  • 250 de g de osanza -120g faina(pentru uns aluatul)

crema:

  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 200 g faina
  • 1 plic de gelatina
  • esenta de vanilie
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes:

Pentru foi se framanta ingredientele pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Aluatul pentru uns:omogenizam osanza macinata cu faina.

Punem cele doua aluaturi la frigider pentru 30 minute.

Dupa trecerea acestor 30 minute aluatul pentru uns se imparte in 3 parti. Aluatul pentru foi il intindem intr-o foaie potrivit de groasa si ungem cu o parte din aluatul cu osanza.

Impaturim aluatul de la stanga spre dreapta, respectiv de la dreapta spre stanga pana se intalnesc la mijloc, apoi se pliaza pe linia mediana dupa care impachetam inca o data pe lungime.

Dam iar la frigider pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui timp repetam operatiunea de uns si impachetare si mai punem 30 minute la figider.

Intindem din nou aluatul de foi ,ungem, impachetam si lasam la frigider peste noapte.

Aluatul se intinde in 2 foi subtiri se perforeaza cu furculita se da la copt in cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor.

crema:Amestecam galbenusurile cu 6 linguri de zahar si faina, adaugam putin lapte rece cat sa se omogenizeze,restul de lapte il punem la fiert.Gelatina se pune la hidratat in apa rece.Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia de galbenusuri amestecand continuu pana se ingroasa

Adaugam esenta de vanilie si luam de pe foc.Adaugam gelatina in crema calda si amestecam pana la omogenizare.Albusurile le batem  impreuna cu zaharul ramas pana obtinem o bezea,adaugam bezeaua la crema de galbenusuri fierbinte si amestecam de sus in jos.

Asezam o foaie pe un platou punem toata crema calduta peste foaie iar cealalta foaie o  sfaramitam marunt,firimiturile se pun pe toata suprafata cremei.

Pudram prajitura cu zahar pudra vanilat si dam la frigider pentru 3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cupcakes cu vanilie si confetti - Reteta perfecta pe gustul copiilor

pe 27.05 la 18:17

Brioșe cu ou și gorgonzola dulce

pe 27.05 la 16:02

Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola

pe 27.05 la 15:14

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit