Cremes cu coacaz negru

de MIUTA in Prajituri, 5 Sep 2012 | 4329 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi de cremes(din comert)
  • 3 oua
  • 1,5l lapte
  • 3 budinci de vanilie
  • 3 linguri mari cu amidon
  • 150 g unt
  • 200 ml frisca
  • 6 linguri zahar
  • 300 g coacaze negre
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit sare
  • zahar vanilat 2-3 bucati
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu coacaz negru:

Pentru inceput amestecam coacazele dupa ce au fost curatate cu 200 g zahar.Se pun la fiert 15 minute apoi se lasa la racit.


Punem la fiert un litru de lapte.Intr-un vas amestecam budinca,amidonul,zaharul,esenta de vanilie si cele 3 galbenusuri cu cealalta jumatate de litru de lapte ramas.Amestecam bine sa nu fie cocoloase si turnam in lapte in momentul cand incepe sa fiarba.Se amesteca bine cateva minute(3-4) apoi se lasa la racit.


Se bat spuma cele trei albusuri cu cele trei plicuri de zahar vanilat si putina sare.


Cand crema este aproape racita se pune untul si se amesteca bine.


Cand este foarte bine racita crema se amesteca cu albusurile batute spuma tare si se mixeaza foarte bine.


Se intinde crema pe una din foile de cremes.Cealalta foaie se sfarama intr-un vas.


Se mixeaza foarte bine frisca.


Peste crema se intind coacazele care au fost racite si scurse de sirop.


Peste coacaze se pune frisca.Peste frisca se presara foaia sfaramata.


Se lasa la frigider cca.doua ore,apoi se poate servi.


Pofta buna!





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu coacaz negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (32)

Pushaa 1

21.02.2014, 13:10

La multi ani!

MIUTA 1

21.02.2014, 14:29

Multumesc

babi5 1

24.02.2014, 21:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Hortansa
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit (Cremes)