Cremes cu coacaz negru

de MIUTA in Prajituri, 5 Sep 2012 | 7181 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • foi de cremes(din comert)
  • 3 oua
  • 1,5l lapte
  • 3 budinci de vanilie
  • 3 linguri mari cu amidon
  • 150 g unt
  • 200 ml frisca
  • 6 linguri zahar
  • 300 g coacaze negre
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • un varf de cutit sare
  • zahar vanilat 2-3 bucati
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu coacaz negru:

Pentru inceput amestecam coacazele dupa ce au fost curatate cu 200 g zahar.Se pun la fiert 15 minute apoi se lasa la racit.

Punem la fiert un litru de lapte.Intr-un vas amestecam budinca,amidonul,zaharul,esenta de vanilie si cele 3 galbenusuri cu cealalta jumatate de litru de lapte ramas.Amestecam bine sa nu fie cocoloase si turnam in lapte in momentul cand incepe sa fiarba.Se amesteca bine cateva minute(3-4) apoi se lasa la racit.

Se bat spuma cele trei albusuri  cu cele trei plicuri de zahar vanilat si putina sare.

Cand crema este aproape racita se pune untul si se amesteca bine.

Cand este foarte bine racita crema se amesteca cu albusurile batute spuma tare si se mixeaza foarte bine.

Se intinde crema pe una din foile de cremes.Cealalta foaie se sfarama intr-un vas.

Se mixeaza foarte bine frisca.

Peste crema se intind coacazele care au fost racite si scurse de sirop.

Peste coacaze se pune frisca.Peste frisca se presara foaia sfaramata.

Se lasa la frigider cca.doua ore,apoi se poate servi.

Pofta buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu coacaz negru" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cremsnit