Felie de lapte(Milch Schnitte)

de Lavinia in Prajituri, 2 Sep 2013 | 31424 vizualizari

 

O prajitura foarte fina si delicioasa :)

 

INGREDIENTE

  • Foile de pandispan:
  • 4 oua
  • 80 g zahar
  • 1 fiola vanilie
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri gris
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 20 ml lapte
  • Crema :
  • 220 g lapte condensat
  • 100 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g miere
  • 10 g gelatina+5 linguri apa rece
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • Glazura:
  • 150 g ciocolata
  • 2-3 linguri frisca lichida
  • 1 lingura de unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Felie de lapte(Milch Schnitte):

Foile de pandispan:

Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza galbenusurile cu zaharul si esenta de vanilie pana devin cremoase. Adauga treptat uleiul ,laptele si mierea. Amesteca faina cu grisul,cacaua si praful de copt. Adauga amestecul uscat peste galbenusuri si omogenizeaza bine. Bate albusurile spuma cu un praf de sare. Adauga albusurile spuma in 3-4 transe peste crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa albusurile. Imparte compozitia in 2. Tapeteaza o tava(35/25 cm) cu hartie de copt si coace foile de pandispan in cuptorul preincalzit pentru 12-15 minute fiecare. Lasa foile la racit si intre timp prepara crema.

Crema:

Amesteca laptele condensat cu 50 ml lapte,mierea si vanilia. Hidrateaza gelatina in apa rece pentru 5 minute apoi topeste-o pe baie de abur cu restul de lapte(atentie sa nu fiarba) si adaug-o peste laptele condensat. Mixeaza frisca bine. Adauga laptele condensat peste frisca si omogenizeaza bine. Pune crema la frigider pentru aproximativ o ora(amesteca din cand in cand in ea )

Asamblare:

Desprinde cu grija hartia de copt de pe foi. Intr-o tava mai mare pune o foaie de pandispan,crema si acopera cu cealalta foaie. Da prajitura la frigider pentru 3-4 ore.

Portioneaza prajitura si decoreaza cu glazura de ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Felie de lapte(Milch Schnitte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

Lavinia 1

04.09.2013, 09:29

multumesc
Mirela,cu drag

monik80 1

21.03.2015, 12:43

blueapril 1

16.10.2016, 13:53

Laptele vostru condensat e indulcit sau nu? Ca eu nu gasesc in Anglia decat indulcit si mi-a iesit super dulce, desi nu am pus mierea si nici frisca nu era indulcita. Ma intrebam daca asa trebuie sa fie prajitura asta, sau mi-a iesit mie mai dulce din cauza laptelui condensat.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca si crema de lapte