Cremes cu dulceata de cirese si frisca

de Angelina_Elena in Prajituri, 2 Feb 2013 | 2008 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de foietaj(din comert)
  • 1 borcanel dulceata de cirese

Crema:

  • 1 l lapte
  • 5 linguri faina
  • 6 galbenusuri
  • 10 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Decor:

  • frisca
  • topping de caramel
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu dulceata de cirese si frisca:

Aluatul foietaj cumparat, se lasa peste noapte la dezghetat in frigider.


A doua zi coacem foile si le lasam la racit.


Dupa ce s-au copt foile, pregatim crema de vanilie.


Punem laptele(900 ml) la fiert intr-o craticioara.


Intr-un bol punem galbenusurile, faina, zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie.


Amestecam apoi adaugam, putin cate putin laptele ramas(100 ml).


Cand laptele incepe sa fiarba, dam cratita la o parte, adaugam compozitia de oua cu faina si zahar, punem din nou pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase si incepe sa se dezlipeasca de pereti cratitei.


Pe o tava punem o foaie, apoi turnam crema fierbinte si o intindem uniform cu o lingura.


Lasam sa se racoreasca putin, apoi intindem peste crema un strat uniform de dulceata de cirese, apoi punem deasupra cealalta foaie.


Lasam sa se raceasca, apoi taiem cremesul si decoram cu cate un mot de frisca si topping de caramel.


Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu dulceata de cirese si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Lau 1

03.02.2013, 14:04

superb

alba_zori 1

04.02.2013, 15:26

mama da ce pofta am..frumosa prajiturica ai mesterit!

Valclaudia 1

16.06.2013, 13:44

ce bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu foietaj de casa