Cremes cu foietaj si blat de nuca

de Lau in Dulciuri, 14 Iun 2016 | 502 vizualizari

 

Mersi Merisor pentru reteta si inspiratie.

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj
  • Blat de nuca
  • 6 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Crema de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 1 l lapte
  • zeama de lamaie
  • 150 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu foietaj si blat de nuca:

Blatul de nuca-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie,mixam pana obtinem o spuma lucioasa,adaugam nuca macinata amestecata cu faina si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare,

Turnam compzitia in tava tapetata cu hartie de copt pana ce trece testul cu scobitoarea.

Lasam sa se raceasca foarte bine.

In timp ce se raceste blatul coacem foietajul pe dosul tavii uns cu putin unt cca 35 min.

Crema de vanilie-amestecam galbenusurile cu putina sare,zaharul si mixam pana ce devin spumoase,adaugam faina,amidonul treptat si putin lapte rece,

Restul de lapte il punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri,

Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam zeama de lamaie,acoperim si lasam sa se raceasca.

La final adaugam treptat untul mixat ,amestecand bine.

In tava in care am copt blaturile adaugam prima foaie de foietaj-crema-blat de nuca-crema si ultima foaie de foietaj,asezam o greutate deasupra si dam la rece peste noapte.

O pudram cu zahar pudra inainte de a o portiona,

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu foietaj si blat de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Cremes cu foietaj si blat de nuca-0
Cremes cu foietaj si blat de nuca-1
Cremes cu foietaj si blat de nuca-2

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (19)

Moni_alex

Moni_alex 1

14.06.2016, 22:56

Un deliciu!

Gherca Daniela

Gherca Daniela 1

15.06.2016, 13:36

bun, bun!

Lau

Lau 1

15.06.2016, 16:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!