Cremes cu foietaj si blat de nuca

de Lau in Dulciuri, 14 Iun 2016 | 895 vizualizari

 

Mersi Merisor pentru reteta si inspiratie.

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foietaj
  • Blat de nuca
  • 6 albusuri
  • 7 linguri zahar
  • 8 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
  • Crema de vanilie
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 1 l lapte
  • zeama de lamaie
  • 150 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremes cu foietaj si blat de nuca:

Blatul de nuca-mixam albusurile spuma cu un praf de sare,adaugam treptat zaharul si zeama de lamaie,mixam pana obtinem o spuma lucioasa,adaugam nuca macinata amestecata cu faina si amestecam cu o paleta cu miscari unsoare,


Turnam compzitia in tava tapetata cu hartie de copt pana ce trece testul cu scobitoarea.


Lasam sa se raceasca foarte bine.


In timp ce se raceste blatul coacem foietajul pe dosul tavii uns cu putin unt cca 35 min.


Crema de vanilie-amestecam galbenusurile cu putina sare,zaharul si mixam pana ce devin spumoase,adaugam faina,amidonul treptat si putin lapte rece,


Restul de lapte il punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de galbenusuri,


Amestecam continuu pana ce se ingroasa ca o budinca,adaugam zeama de lamaie,acoperim si lasam sa se raceasca.


La final adaugam treptat untul mixat ,amestecand bine.


In tava in care am copt blaturile adaugam prima foaie de foietaj-crema-blat de nuca-crema si ultima foaie de foietaj,asezam o greutate deasupra si dam la rece peste noapte.


O pudram cu zahar pudra inainte de a o portiona,


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremes cu foietaj si blat de nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Moni_alex 1

14.06.2016, 22:56

Un deliciu!

Gherca Daniela 1

15.06.2016, 13:36

bun, bun!

Lau 1

15.06.2016, 16:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor prajiti