"Cremes Fals"

de luciancj in Prajituri, 19 Feb 2012 | 18748 vizualizari

 

Acest cremes mai este denumit si "prajitura desteapta". Multumesc bitza pentru reteta. Asadar reteta este doar rezultatul "hotului". Imi place reteta aceasta deoarece nu trebuie sa fac altceva decat sa amestec niste ingrediente, sa le "arunc" in tava, sa o pun la cuptor si sa astept sa se faca! :))

 

INGREDIENTE

  • 250g faina
  • 250g margarina
  • 1 l lapte
  • 250 g zahar
  • zahar vaniliat
  • 8 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Cremes Fals":

- Se separa oale, se topeste untul, se preincalzeste cuptorul


- Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu zaharul vaniliat, se adauga untul topit (sa nu fie fierbinte) si se adauga faina si laptele astfel incat sa nu formeze cocoloase.


- Albusurile se bat spuma cu un varf de sare.


De la aceasta prajitura am invatat importanta metodei de inglobare a albusului. Asadar compozitia se inglobeaza in compozitia cu galbenusuri cu ajutorul unei linguri de lemn de sus in jos (acesta era secretul) astfel se pastreaza bulele de aer formate prin baterea albusului, iar prajitura va fi mai "aerata"/pufoasa.


- dupa ce ati uns si tapetat cu faina tava (25x35) urmeza cea mai grea etapa: "aruncarea" compozitiei in tava si punerea tavii in cuptor, primele 5-6 minute la foc mare, iar mai apoi la foc mic timp de o ora fara a se deschide cuptorul pe parcurs. Prajitura este gata cand la suprafata se crapa putin spuma!


 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Cremes Fals"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Rocsi 1

01.12.2012, 10:55

La multi ani!

Bunica 1

01.12.2012, 18:54

La multi ani!

Rocsi 1

01.12.2013, 18:51

La multi ani

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Negresa de post cu nuci
  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata "Mars"