Cremsnit (rețeta clasica)

de AndrutzaP in Prajituri, 1 Iun 2016 | 1433 vizualizari

 

   Am mancat cremsnit prima data in facultate. Si atunci doar am gustat. Nu-mi plac prajiturile cu vanilie cumparate deoarece au un gust pregnant de vanilie (mie nu-mi place vanilia). Pregatesc aceasta prajitura, in forma ei clasica, pentru ca iubitul meu o adora, pur si simplu. Ca sa va faceti o idee: sambata am facut una si, la cerere, aseara am mai facut 2:)
   El zice ca este o prajitura absolut delicioasaaaa!!!
   Voi ce parere aveti?
   

 

INGREDIENTE

  • 3 foi cremsnit de la Boromir
  • 1 litru lapte
  • 4 oua
  • 250 grame zahar
  • 100 grame faina sau amidon
  • 50 grame unt
  • 1 pliz zahar vanilat
  • zahar pudra pentru ornat, la final
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cremsnit (rețeta clasica):

Se pregateste atat de usor incat merita facuta incontinuuuuuu!


Intr-un vas antiaderent se pune laptele, oualele, zaharul si faina sau amidonul. Se amesteca cu un tel foarte bine si se pune pe foc. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Daca ati mai facut genul acesta de crema stiti ca dureaza cateva minute pana se ingroasa, asa ca nu va speriati daca este foarte lichida la inceput si pare ca nu se va ingrosa vreodata.


Cand crema ajunge la consistenta unei budinci, adaugati untul si pliculetul de zahar vanilat si amestecati incontinuu pana se omogenizeaza.


Crema se aseaza peste foi cand este fierbinte, adica imediat ce ati luat-o de pe foc. Se asambleaza asa:foaie, jumatate din cantitatea de crema, foaie, cealalta jumatate de crema si ultima foaie.


Se lasa la frigider aprox 10-12 ore inainte de a fi servita.


Se pudraza din belsug cu zahar pudra.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

amestecati incontinuu in crema cand este pe foc, altfel va face cocoloase

Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit (rețeta clasica)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 24 %
249.99 lei
189.99 lei

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Zamfira 1

01.06.2016, 22:43

AndrutzaP 1

02.06.2016, 08:00

Multumesc mult dragilorrrr

Gherca Daniela 1

02.06.2016, 12:33

bun, bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura glazurata - Dukan