Creveti a la Stroganov

de Panacris in Fructe de mare, 5 Oct 2012 | 4422 vizualizari

 

De curand am achizitionat o carticica de bucate, tiparita in Rusia. Multe greseli de traducere, dar si multe retete inedite si interesante. Aceasta e una dintre ele. ;), bineinteles ca am imbunatatit-o!

 

INGREDIENTE

  • creveti curatati 300 g,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • usturoi 1 catel,
  • ciuperci taiate 1 borcan,
  • vin alb demisec 250 ml
  • smantana de gatit 250 ml
  • unt 50 g,
  • faina alba de grau 1 lingura,
  • ketchup Panacris 2 linguri,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat
  • ierburi provensale
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti a la Stroganov:

Crevetii se prajesc in unt cca. 5 minute, apoi se scot si se pastreaza la cald. Ceapa si usturoiul se curata, se toaca marunt, apoi se adauga in untul ramas impreuna cu ciupercile feliate, lasandu-se la gatit, la foc mic, cca. 15 minute. Se adauga apoi faina, vinul, ketchup-ul, smantana, crevetii, amestecandu-se usor si se mai lasa la fiert cca. 10  minute. Se asezoneaza de sare, piper, ierburi provensale si se serveste ca atare sau alaturi de o garnitura de orez. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti a la Stroganov" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

adry88 1

06.10.2012, 11:26

frumoasa prezentarea

RuxyRux 1

06.10.2012, 12:30

Wow!!! Fantastic Cristina, geniala idee cu farfuriile din scoici reale!!!!!!! zi minunata sa ai!

gaby_gabytza 1

07.10.2012, 23:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Creveti in sos de vin si usturoi